Сардэчна-сасудзістыя захворванні з'яўляюцца асноўнай прычынай смерці ва ўсім свеце. Даследаванне ўніверсітэта навукі і тэхналогіі Хуа Чжун у Кітаі і Гарвардскай школы грамадскага здароўя паказала: ужыванне арэхаў можа знізіць рызыку ўзнікнення захворванняў сэрца амаль на трэць, перадае The Huffіngton Post.
Эксперты выявілі, што штодзённая порцыя арэхаў зніжала рызыку сардэчна-сасудзістых захворванняў на 28-29%. Небяспека смерці ад любых іншых захворванняў таксама памяншалася на 17%. Арэхі неістотна ўплываюць толькі на рызыку развіцця дыябету і інсульту. У арэхах змяшчаюцца вітаміны, мінералы і ненасычаныя тлустыя кіслоты, якія зніжаюць узровень халестэрыну і памяншаюць запаленне ў арганізме. Раней Гарвардскай школай грамадскага здароўя было праведзена даследаванне аб уплыве арэхаў на рак падстраўнікавай залозы. У жанчын, якія елі жменю арэхаў два разы на тыдзень і часцей, рызыка развіцця раку падстраўнікавай залозы была на 35% ніжэйшая ў параўнанні з тымі, хто арэхаў не еў.
Фіналістка праекта «Акадэмія талентаў» на АНТ — пра творчасць і жыццё.
Амаль тысяча дзвесце чалавек сабраліся, каб вырашаць найважнейшыя пытанні развіцця краіны.
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.