Аказваецца, яны не толькі робяць ежу смачнейшай, але і зніжаюць колькасць натрыю, тлушчаў і калорый. Чырвоны перац дапамагае пахудзець, а карыца стабілізуе ўзровень глюкозы ў крыві і павышае адчувальнасць да інсуліну, перадае Zee News. Паводле інфармацыі навукоўцаў з Універсітэта Каларада, дабаўленне спецый і зёлак у нізкакаларыйныя стравы (поснае мяса, агародніну і макаронныя вырабы з цвёрдых гатункаў пшаніцы) робіць іх больш прывабнымі. А даследчыкі з Універсітэта Пенсільваніі высветлілі: сумесь са спецый у прадуктах з высокай колькасцю тлушчу зніжае ўзровень інсуліну і трыгліцерыдаў пасля ежы. Навукоўцы мяркуюць: выкарыстанне спецый і зёлак пры гатаванні ежы ўмацоўвае здароўе.
Выбар саджанца для садавода — той момант, значнасць якога складана пераацаніць.
Канцэрт для дзяцей і моладзі, пластычны спектакль Ягора Дружыніна і «Рок-панарама».