Куркума — прыправа, папулярная ў азіяцкай кухні. Жоўты колер ёй надае куркумін. У куркуме змяшчаецца ад 3% да 6% куркуміну. Даследаванні, праведзеныя раней, паказалі, што гэтае рэчыва зніжае рызыку развіцця дэменцыі, распавядае Thе Hіndustn Tіmеs.
Згодна з новым даследаваннем, праведзеным Універсітэтам Манаша, усяго аднаго грама куркумы дастаткова, каб палепшыць памяць. У прыватнасці, куркума карысная для людзей на ранніх стадыях дыябету, звязанага з дэменцыяй. Своечасовае ўмяшанне можа прадухіліць развіццё гэтай хваробы або паменшыць праяўленні яе сімптомаў. Навукоўцы ацанілі памяць удзельнікаў эксперыменту да і пасля яды. Аказалася, куркума значна паляпшала працоўную памяць пажылых людзей. Станоўчы эфект захоўваўся на працягу 6 гадзін. У кантрольнай групе паляпшэнняў адзначана не было.
А разам з імі навучанне, сацпакет і нават жыллё.
Беларусь — адзін з сусветных лідараў у галіне здабычы і глыбокай перапрацоўкі торфу.
«Мы зацікаўлены, каб да нас прыязджалі».