Вы тут

Байкі кухмістра Верашчакі

0 1523

Агурочнік

Гэтая шматгадовая травяністая расліна, густа пакрытая шорсткімі валаскамі, робіць уражанне злоснага пустазелля.

0 1972

Славутыя «літоўскія паўгускі»

Яшчэ з часоў Рэчы Паспалітай і пазней, пры Расійскай імперыі, Літва і Беларусь славіліся вэнджанымі «паўгускамі».

0 2327

Татарскія калдуны

Літоўска-беларускія татары цвёрда ведаюць: калдуны у наш край прынеслі менавіты яны.

0 1386

Каплуны і канцэпты

У шляхецкай культуры барока публічнае застолле — з нагоды сейміка, вяселля, візіту каранаванай асобы — было самым сапраўдным спектаклем.

0 1864

Гарадзенскі сырнік і яго «сваякі»

Дэсертная тварожная запяканка, або сырнік, мае доўгую гісторыю, а яе шматлікія мясцовыя варыянты вядомы дзясяткам народаў ці не на ўсіх кантынен

0 1266

Былая слава велікодных бабак

Адна з даўніх баек гэтай рубрыкі (ад 17 снежня 2013 года) пераказвала легенду, а хутчэй, анекдот ХІХ стагоддзя, ад навагрудскага адваката І

0 1338

Прэцэдэнт Яна Шытлера

Славутыя аўтаркі нашых першых кулінарных энцыклапедый, Ганна Цюндзявіцкая і Вінцэ

0 1117

Дзень святога Патрыка, або Ірландска-беларускі fusіоn

Наш час — час раз­мы­ван­ня ме­жаў і раз­бу­рэн­ня стэ­рэа­ты­паў, час не­чу­ва­ных маг­чы­мас­цяў і ба­лю­чых страт.

0 1749

Блакітныя пялёсткі, чорныя зярняты...

Ці чулі вы калі-небудзь пра чарнушку?

0 1299

Казюкі, што паволі вяртаюцца

Святы Казімір, сын польскага караля і вялікага князя літоўскага Казіміра ІV Ягелона, нарадзіўся ў 1458 годзе, а памёр у 1484 годзе ў Гародні, ма

0 1510

Кнышы

Кныш — да­лё­кі сва­як рус­кай ват­руш­кі і аў­стрый

0 1501

Па слядах Ганны Цюндзявіцкай

Калі выдавецтва «Полымя» ў 1993 годзе ўпершыню выдала кнігу «Літоўская гаспадыня» ў перакладзе на беларускую, велізарным накладам, гэта была вял