Вы тут

У Мінску штодзень з'ядаюць каля 60 т марозіва


Як паведаміла намеснік начальніка харчовага аддзела Галоўнага ўпраўлення спажывецкага рынку Мінгарвыканкама Таццяна Пальчанок, калі ў асенне-зімовы перыяд прадпрыемствы горада рэалізоўвалі да 15 т марожанага ў суткі, то бліжэй да лета продажы выраслі да 40 т, а з прыходам спякотных дзянькоў — да 60 т.

Сёння ў сталіцы налічваецца каля 2000 стацыянарных аб'ектаў, якія рэалізуюць марозіва, — магазіны, кавярні, рэстараны. Арганізаваны выязны гандаль гэтым прадуктам — такіх пунктаў у горадзе налічваецца каля 800.

У гарачыя дні мінчане аддаюць перавагу пладова-ягаднаму марожанаму — яго вырабляюць на аснове пюрэ, сокаў, сіропаў розных пладоў і ягад, расказала Таццяна Пальчанок. У халаднаваты час часцей купляюць пламбір.

"Мінск—Навіны"

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Урач — пра тое, як цяпер праяўляе сябе каранавірус

Урач — пра тое, як цяпер праяўляе сябе каранавірус

«Больш сталі хварэць маладыя людзі, цяжарныя і дзеці».

Грамадства

Як у Гомелі настаўнікі выхоўваюць юных патрыётаў

Як у Гомелі настаўнікі выхоўваюць юных патрыётаў

Кіраўнікі па ваенна-патрыятычным выхаванні, якія з гэтага навучальнага года з'явіліся ў школах краіны, — значная дапамога педагагічнаму кал

Эканоміка

Харчовая бяспека. Гародніны і бульбы хопіць усім

Харчовая бяспека. Гародніны і бульбы хопіць усім

Дарэчы, частку гэтай прадукцыі накіруем на экспарт, у прыватнасці журавіны.

Грамадства

Старадаўнія сядзібы Гродзеншчыны. Шукаем балі, прывідаў і натхненне

Старадаўнія сядзібы Гродзеншчыны. Шукаем балі, прывідаў і натхненне

Пад натхненнем чырвонага кастрычніка мы вырашылі адправіцца на пошукі цікавых месцаў і містычных гісторый.