29 верасня, аўторак

Вы тут

У Мінску штодзень з'ядаюць каля 60 т марозіва


Як паведаміла намеснік начальніка харчовага аддзела Галоўнага ўпраўлення спажывецкага рынку Мінгарвыканкама Таццяна Пальчанок, калі ў асенне-зімовы перыяд прадпрыемствы горада рэалізоўвалі да 15 т марожанага ў суткі, то бліжэй да лета продажы выраслі да 40 т, а з прыходам спякотных дзянькоў — да 60 т.

Сёння ў сталіцы налічваецца каля 2000 стацыянарных аб'ектаў, якія рэалізуюць марозіва, — магазіны, кавярні, рэстараны. Арганізаваны выязны гандаль гэтым прадуктам — такіх пунктаў у горадзе налічваецца каля 800.

У гарачыя дні мінчане аддаюць перавагу пладова-ягаднаму марожанаму — яго вырабляюць на аснове пюрэ, сокаў, сіропаў розных пладоў і ягад, расказала Таццяна Пальчанок. У халаднаваты час часцей купляюць пламбір.

"Мінск—Навіны"

Выбар рэдакцыі

Рэлігія

Адноўлены Тураўскі крыж паказалі ў Мінску

Адноўлены Тураўскі крыж паказалі ў Мінску

Вячэрняе набажэнства у саборы прайшло, авеянае дарагімі для ўсіх сімваламі вяртання і адраджэння духоўных традыцый.  

Культура

75 гадоў таму адкрылася першая экспазiцыя музея Янкi Купалы

75 гадоў таму адкрылася першая экспазiцыя музея Янкi Купалы

Давайце з нагоды пачэснага юбiлею пройдземся па залах музея, у кожнай з якiх свае цiкавосткi.