Вы тут

У Мінску штодзень з'ядаюць каля 60 т марозіва


Як паведаміла намеснік начальніка харчовага аддзела Галоўнага ўпраўлення спажывецкага рынку Мінгарвыканкама Таццяна Пальчанок, калі ў асенне-зімовы перыяд прадпрыемствы горада рэалізоўвалі да 15 т марожанага ў суткі, то бліжэй да лета продажы выраслі да 40 т, а з прыходам спякотных дзянькоў — да 60 т.

Сёння ў сталіцы налічваецца каля 2000 стацыянарных аб'ектаў, якія рэалізуюць марозіва, — магазіны, кавярні, рэстараны. Арганізаваны выязны гандаль гэтым прадуктам — такіх пунктаў у горадзе налічваецца каля 800.

У гарачыя дні мінчане аддаюць перавагу пладова-ягаднаму марожанаму — яго вырабляюць на аснове пюрэ, сокаў, сіропаў розных пладоў і ягад, расказала Таццяна Пальчанок. У халаднаваты час часцей купляюць пламбір.

"Мінск—Навіны"

Выбар рэдакцыі

Эканоміка

Тонкае мастацтва дабрабыту. Складаем сямейны бюджэт разам са спецыялістам Нацбанка

Тонкае мастацтва дабрабыту. Складаем сямейны бюджэт разам са спецыялістам Нацбанка

2020 год паставіў усіх нас перад неабходнасцю дакладна планаваць свае выдаткі.

Калейдаскоп

Вясёлыя гісторыі чытачоў

Вясёлыя гісторыі чытачоў

Класiкаў трэба ведаць…, Быў бы араты, будзе й прыганяты, Па малiну…

Эканоміка

«Мы выказалi прапановы, i нас пачулi». Як дзяржаўныя прэферэнцыi дапамагаюць падтрымаць суб'ектаў гаспадарання

«Мы выказалi прапановы, i нас пачулi». Як дзяржаўныя прэферэнцыi дапамагаюць падтрымаць суб'ектаў гаспадарання

У бiзнес-колах Гродзеншчыны лiчаць, што меры па падтрымцы эканомiкi з'явiлiся своечасова.