У параўнанні з чыстым цукрам мёд не раздражняе слізістую кішэчніка і лягчэй засвойваецца ныркамі. Мёд — гэта кактэйль з вугляводаў, бялкоў, ферментаў, вітамінаў і мінеральных рэчываў. Ён дзейнічае як натуральны антыбіётык.
Пры прастудзе змешваюць з настоем кветак ліпы, ягад маліны, лісця падбелу (па 1 ст. л. мёду і травы або ягад на 1 шклянку вады). Замест травянога настою можна выкарыстоўваць цёплае малако. Прымаць 3 разы на дзень за 2 гадзіны да яды і перад сном.
Пры анеміі, сардэчна-сасудзістых захворваннях, хваробах печані, нырак, кішэчніка, жоўцевага пузыра, пры неўрозах (расстройствах сну, хранічнай стомленасці), а таксама мігрэнях штодня ўжываюць па 100 г мёду (дзеляць на 3–6 прыёмаў). Курс — 1–2 месяцы.
Пры каліце, гастрыце, язве прымаюць мёд за 1,5–2 гадзіны да яды: раніцай і вечарам — па 30 г, удзень — 40 г. Можна проста развесці мёд у цёплай вадзе і піць як чай.
Пры захворваннях дыхальных шляхоў — па 1 ч. л. кожныя 3 гадзіны. Перад тым, як праглынуць, патрымаць у роце пару хвілін.
* Мёд — магутны алерген. Калі вы паелі мёду і пасля гэтага з'явіліся высыпка, пачырваненні, ацёкі, задышка, ваніты ці панос, значыць, ён вам супрацьпаказаны.
Мерапрыемства праводзіцца на добраахвотнай аснове.
Не выявіць ні секунды абыякавасці.