Вы тут

Бульба з кменам і тварожным соусам


5-12

Спатрэбіцца: бульба — 5-6 шт., алей — 2 ст. л., кмен — 3 ст. л., тварог — 300 г, вяршкі — 150—200 мл, часнок (або зялёная цыбуля), пятрушка — некалькі галінак, соль, перац чорны.

Бульбу старанна вымыць і разрэзаць уздоўж напалам. Змазаць форму для запякання алеем. Апырскаць бульбіны алеем зверху і пакласці лупінай на дно формы. Пасыпаць соллю і кменам. Запякаць у разагрэтай да 175 градусаў духоўцы 35-40 хвілін. Праверыць гатоўнасць вострым нажом.

Падаваць з тварожным соусам. Для яго прыгатавання трэба ў тварог паступова падліваць вяршкі, змяшаць да крэмавага стану. Калі маса густая — дабавіць яшчэ вяршкоў. Дадаць здробнены часнок, зяленіва пятрушкі, пасаліць і паперчыць на смак.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Сёння распачынае работу УНС у новым статусе

Сёння распачынае работу УНС у новым статусе

Амаль тысяча дзвесце чалавек збяруцца, каб вырашаць найважнейшыя пытанні развіцця краіны. 

Навука

Наколькі эфектыўна працуе сістэма інтэлектуальнай уласнасці?

Наколькі эфектыўна працуе сістэма інтэлектуальнай уласнасці?

Расказаў першы намеснік старшыні Дзяржаўнага камітэта па навуцы і тэхналогіях Рэспублікі Беларусь Дзяніс Каржыцкі.

Здароўе

У Нацыянальны каляндар плануюць уключыць новыя прышчэпкі

У Нацыянальны каляндар плануюць уключыць новыя прышчэпкі

Як вакцыны выратоўваюць жыцці і чаго можа каштаваць іх ігнараванне?

Грамадства

Курс маладога байца для дэпутата

Курс маладога байца для дэпутата

Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.