Спатрэбіцца: бульба — 5-6 шт., алей — 2 ст. л., кмен — 3 ст. л., тварог — 300 г, вяршкі — 150—200 мл, часнок (або зялёная цыбуля), пятрушка — некалькі галінак, соль, перац чорны.
Бульбу старанна вымыць і разрэзаць уздоўж напалам. Змазаць форму для запякання алеем. Апырскаць бульбіны алеем зверху і пакласці лупінай на дно формы. Пасыпаць соллю і кменам. Запякаць у разагрэтай да 175 градусаў духоўцы 35-40 хвілін. Праверыць гатоўнасць вострым нажом.
Падаваць з тварожным соусам. Для яго прыгатавання трэба ў тварог паступова падліваць вяршкі, змяшаць да крэмавага стану. Калі маса густая — дабавіць яшчэ вяршкоў. Дадаць здробнены часнок, зяленіва пятрушкі, пасаліць і паперчыць на смак.
Амаль тысяча дзвесце чалавек збяруцца, каб вырашаць найважнейшыя пытанні развіцця краіны.
Расказаў першы намеснік старшыні Дзяржаўнага камітэта па навуцы і тэхналогіях Рэспублікі Беларусь Дзяніс Каржыцкі.
Як вакцыны выратоўваюць жыцці і чаго можа каштаваць іх ігнараванне?
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.