Група археолагаў выявіла падчас раскопак у кітайскай правінцыі Шэньсі усё неабходнае для падрыхтоўкі піва: узрост гліняных пасудзін са слядамі ячменю, хмеля, збожжа і карняплодаў перавышае 5 тысяч гадоў.
Як адзначаецца ў часопісе US Proceedings of the National Academy of Sciences, гэтая знаходка стала самым старажытным сведчаннем піваварства на тэрыторыі сучаснай КНР.
Археолагаў асабліва ўразіў ячмень: раней лічылася, што гэтая збажына стала выкарыстоўвацца ў харчовых мэтах у Кітаі як мінімум на тысячу гадоў пазней.
Навукоўцы па-ранейшаму не ведаюць, у якіх прапорцыях змешваліся інгрэдыенты, у сувязі з чым густ старажытнага напою застаецца загадкай.
Згодна са здагадкамі археолагаў, піва магло быць кісла-салодкім.
У парадку дня — зацвярджэнне Канцэпцыі нацбяспекі і Ваеннай дактрыны.
Фіналістка праекта «Акадэмія талентаў» на АНТ — пра творчасць і жыццё.
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.