Спатрэбіцца: курыныя кумпячкі — 2 шт., сушаныя грыбы — 20 г, цыбуля — 1 шт. (невялікая), чарнасліў — 4 шт., батон — 2 лустачкі, соль, перац.
Сушаныя грыбы прамываем і заліваем кіпнем. Даём ім пастаяць 15 хвілін, а затым варым на сярэднім агні хвілін 10. Курыныя кумпячкі прамываем і акуратна падразаем на іх скурку, здымаючы яе, як «панчоху». Зразаем з кумпячкоў мяса і пракручваем яго праз мясарубку з варанымі грыбамі, чарнаслівам, цыбуляй і лустачкамі батона, размякчанымі ў малацэ. Атрыманы фарш солім, перчым і старанна змешваем. Начыняем курыную скурку фаршам і «зашываем» кумпячкі пры дапамозе зубачыстак. Выкладваем кумпячкі ў разагрэтую да 200 °С духоўку. Праз 15 хвілін зніжаем тэмпературу да 170 °С і запякаем яшчэ паўгадзіны. Гатовыя фаршыраваныя курыныя кумпячкі выкладваем на ўпрыгожанае зелянінай блюда і падаём на святочны стол.
А разам з імі навучанне, сацпакет і нават жыллё.
Беларусь — адзін з сусветных лідараў у галіне здабычы і глыбокай перапрацоўкі торфу.
«Мы зацікаўлены, каб да нас прыязджалі».