Спатрэбіцца: яйка курынае — 2 шт., мука — 2 ст. л., крухмал — 2 ст. л., соль (дробка), малако — 250 мл, алей — 1 ст. л., шакалад — 50 г, цукар (+ каляровы для ўпрыгожвання) — 50 г, масла сметанковае — 50 г.
Яйкі разбоўтаць з дробкай солі. Дадаць муку і крухмал, змяшаць. Паступова ўвесці малако і добра змяшаць да аднастайнасці. Затым уліць алей.
Пасмажыць тонкія блінцы. Кожны гатовы блін прамазаць маслам і пасыпаць цукрам. Блін скласці напалову, затым яшчэ напалам. Затым разрэзаць, як паказана на фота. З кожнага бліна атрымаецца 2 ружы: маленькая і вялікая.
Шакалад растапіць на вадзяной лазні. Можна выкарыстоўваць яркі густы джэм. Атрыманае «блін-кальцо» разразаем з аднаго боку. На край бліна пэндзлікам наносім шакалад або джэм. Затым згортваем рулетам, фармуючы ружу.
Затым выкладваем ружы на талерку і ўпрыгожваем па жаданні.
Амаль тысяча дзвесце чалавек сабраліся, каб вырашаць найважнейшыя пытанні развіцця краіны.
Расказаў першы намеснік старшыні Дзяржаўнага камітэта па навуцы і тэхналогіях Рэспублікі Беларусь Дзяніс Каржыцкі.
Як вакцыны выратоўваюць жыцці і чаго можа каштаваць іх ігнараванне?
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.