Вы тут

Гатуем «ружы» з бліноў


Спатрэбіцца: яйка курынае — 2 шт., мука — 2 ст. л., крухмал — 2 ст. л., соль (дробка), малако — 250 мл, алей — 1 ст. л., шакалад — 50 г, цукар (+ каляровы для ўпрыгожвання) — 50 г, масла сметанковае — 50 г.


Яйкі разбоўтаць з дробкай солі. Дадаць муку і крухмал, змяшаць. Паступова ўвесці малако і добра змяшаць да аднастайнасці. Затым уліць алей.

Пасмажыць тонкія блінцы. Кожны гатовы блін прамазаць маслам і пасыпаць цукрам. Блін скласці напалову, затым яшчэ напалам. Затым разрэзаць, як паказана на фота. З кожнага бліна атрымаецца 2 ружы: маленькая і вялікая.

Шакалад растапіць на вадзяной лазні. Можна выкарыстоўваць яркі густы джэм. Атрыманае «блін-кальцо» разразаем з аднаго боку. На край бліна пэндзлікам наносім шакалад або джэм. Затым згортваем рулетам, фармуючы ружу.

Затым выкладваем ружы на талерку і ўпрыгожваем па жаданні.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Сёння пачаў работу УНС у новым статусе

Сёння пачаў работу УНС у новым статусе

Амаль тысяча дзвесце чалавек сабраліся, каб вырашаць найважнейшыя пытанні развіцця краіны. 

Навука

Наколькі эфектыўна працуе сістэма інтэлектуальнай уласнасці?

Наколькі эфектыўна працуе сістэма інтэлектуальнай уласнасці?

Расказаў першы намеснік старшыні Дзяржаўнага камітэта па навуцы і тэхналогіях Рэспублікі Беларусь Дзяніс Каржыцкі.

Здароўе

У Нацыянальны каляндар плануюць уключыць новыя прышчэпкі

У Нацыянальны каляндар плануюць уключыць новыя прышчэпкі

Як вакцыны выратоўваюць жыцці і чаго можа каштаваць іх ігнараванне?

Грамадства

Курс маладога байца для дэпутата

Курс маладога байца для дэпутата

Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.