Вы тут

Тыдзень фінскай кухні пройдзе ў Мінску 22-29 ліпеня


Тыдзень фінскай кухні пройдзе ў Мінску 22-29 ліпеня, паведамілі арганізатары мерапрыемства.


Фото: vkuso.ru

Акцыя праводзіцца ў гонар 100-гадовага юбілею незалежнасці Фінляндыі. Пазнаёміцца ​​з мясцовымі стравамі можна ў мінскіх кавярнях і рэстаранах Тhe Pub, Kitch'n Brasserie, "Ферзь", Beans & Leaves, "Добры год", "Чэхаў", "Залаты грабеньчык". А 29 ліпеня на фестывалі фінскага танга ў сталіцы разгорнецца фуд-корт. На свята прыедуць спецыяльныя госці - фінскі Дзед Мароз Ёулупукі, папулярныя артысты Тэему Ройванен, Ханна Оянаха і Віле Іман, ілюзіяніст Ёні Паканітэ.

Спецыяльнае меню "Фінляндыя 100" ўключае рэцэпты, якія дэманструюць кулінарныя традыцыі краіны, заснаваныя на шырокім выкарыстанні дароў прыроды і асаблівых прыправаў. Таксама наведвальнікам прапануюць паспрабаваць напой "Лінія Маннергейма" - сэт з хераса і портвейна.

На працягу тыдня госці змогуць прадэгуставаць такія стравы, як сёмга, марынаваная са бураком і гарэлкай, салата з лясных грыбоў з бульбай і мусам з смятаны і эстрагону, качыная грудка з маслам з чорнай парэчкі, печанымі яблыкамі і хваёвымі шышкамі, фінскія пірагі з чарніцай, парэчкай, салодкія блінцы, грыбны пірог з заварным крэмам, запяканку з рыбай і інш.

У фестывалі прымуць удзел прадстаўнікі фінскіх кампаній, якія працуюць у Беларусі. Будуць прадстаўлены арыгінальныя мясныя, хлебабулачныя вырабы, малочныя прадукты, марозіва і напоі, арганізаваны майстар-класы па выпечцы.

БЕЛТА

Выбар рэдакцыі

Здароўе

Як вясной алергікам аблегчыць сваё жыццё?

Як вясной алергікам аблегчыць сваё жыццё?

Некалькі парад ад урача-інфекцыяніста.

Грамадства

Рэспубліканскі суботнік праходзіць сёння ў Беларусі

Рэспубліканскі суботнік праходзіць сёння ў Беларусі

Мерапрыемства праводзіцца на добраахвотнай аснове.