Тыдзень фінскай кухні пройдзе ў Мінску 22-29 ліпеня, паведамілі арганізатары мерапрыемства.
Акцыя праводзіцца ў гонар 100-гадовага юбілею незалежнасці Фінляндыі. Пазнаёміцца з мясцовымі стравамі можна ў мінскіх кавярнях і рэстаранах Тhe Pub, Kitch'n Brasserie, "Ферзь", Beans & Leaves, "Добры год", "Чэхаў", "Залаты грабеньчык". А 29 ліпеня на фестывалі фінскага танга ў сталіцы разгорнецца фуд-корт. На свята прыедуць спецыяльныя госці - фінскі Дзед Мароз Ёулупукі, папулярныя артысты Тэему Ройванен, Ханна Оянаха і Віле Іман, ілюзіяніст Ёні Паканітэ.
Спецыяльнае меню "Фінляндыя 100" ўключае рэцэпты, якія дэманструюць кулінарныя традыцыі краіны, заснаваныя на шырокім выкарыстанні дароў прыроды і асаблівых прыправаў. Таксама наведвальнікам прапануюць паспрабаваць напой "Лінія Маннергейма" - сэт з хераса і портвейна.
На працягу тыдня госці змогуць прадэгуставаць такія стравы, як сёмга, марынаваная са бураком і гарэлкай, салата з лясных грыбоў з бульбай і мусам з смятаны і эстрагону, качыная грудка з маслам з чорнай парэчкі, печанымі яблыкамі і хваёвымі шышкамі, фінскія пірагі з чарніцай, парэчкай, салодкія блінцы, грыбны пірог з заварным крэмам, запяканку з рыбай і інш.
У фестывалі прымуць удзел прадстаўнікі фінскіх кампаній, якія працуюць у Беларусі. Будуць прадстаўлены арыгінальныя мясныя, хлебабулачныя вырабы, малочныя прадукты, марозіва і напоі, арганізаваны майстар-класы па выпечцы.
Мерапрыемства праводзіцца на добраахвотнай аснове.
Не выявіць ні секунды абыякавасці.