Спатрэбіцца: масла або маргарын — 250 г, мука — 250 г, вада — 0,5 шклянкі, соль — 0,25 ч. л., цукар — 1 ч. л. без верху, сыр цвёрды — 300 г, вяндліна — 200 г.
Робім лянівае слоенае цеста. Надзіраем замарожанае масла на буйной тарцы, змешваем з мукой, соллю, цукрам. Дадаём ваду і старанна вымешваем цеста, а затым рукамі фарміруем шар. Змяшчаем яго хвілін на 20—30 у маразілку. Надзіраем сыр на тарцы, дробна рэжам вяндліну.
Дастаём падмарожанае цеста з маразілкі і раскочваем прыкладна ў 0,5 см таўшчынёй. Выкладваем вяндліну і зверху сыр. Згортваем рулетам з двух бакоў. Згортваць трэба як мага шчыльней і рабіць гэта хутка, пад рукамі цеста пачне раставаць.
Рэжам рулецік на пячэнькі таўшчынёй 5—7 мм. Надаём форму сэрцайкаў і выкладваем на бляху, засланую паперай для выпякання. Калі бляха ўжо ўся запоўнена печывам, то не забудзьцеся астатнюю нарыхтоўку прыняць у халадзільнік. Выпякаем хвілін 10 у разагрэтай да 200 градусаў духоўцы.
А разам з імі навучанне, сацпакет і нават жыллё.
Беларусь — адзін з сусветных лідараў у галіне здабычы і глыбокай перапрацоўкі торфу.
«Мы зацікаўлены, каб да нас прыязджалі».