У непразрыстым посудзе карэньчыкі ўтвараюцца значна лепш, чым у празрыстым.
Ваду пры выпарэнні лепш не змяняць, а даліваць.
Калі вады занадта шмат, у ніжняй частцы посуду мала кіслароду, чаранкі могуць загніць.
Колькасць чаранкоў важная. Бружмель, напрыклад, не дасць карані, калі ў 200 мл вады будзе знаходзіцца больш за тры галінкі.
Часта для чаранкавання бяруць вельмі доўгія парасткі. Заўважана, што чым ніжэй размешчаны адрэзак сцябла, з якога ўзяты чаранок, тым лепш ён укараняецца. Гэта адносіцца, у прыватнасці, да руж.
Значна лепш укараняюцца чаранкі з бакавых галінак, якія не вельмі моцна растуць.
Чым старэйшая расліна, з якой зразаюць чаранкі, тым горш яны ўкараняюцца.
Калі ў чаранкоў няма лісця, карані лягчэй утвараюцца ў цемры, а пры наяўнасці хоць бы невялікага лісточка або нават яго часткі для ўкаранення неабходна святло.