Вы тут

Грылі Kamado: лідар сусветнага рынку*


Надакучылі шашлыкі і каўбаскі на мангале? Хочацца парадаваць блізкіх і сяброў іншымі дэлікатэсамі? Звярніце ўвагу на амерыканскія брэндавыя грылі Kamado. Вытворца настолькі ўпэўнены ў якасці свайго прадукту, што дае пажыццёвую гарантыю на абсталяванне. Рыбу, мяса, птушку, гародніну, грыбы і масу іншых прадуктаў можна гатаваць у рэжымах грыль, запяканне, смажанне, барбекю. Падчас бяседы вы не будзеце турбавацца аб уборцы — інжынеры Kamado першымі ў свеце распрацавалі рэжым самаачышчэння для керамічнага грыля. Больш падрабязна аб вартасцях амерыканскай тэхнікі распавядаюць эксперты HotBallGrill.


Чаму брэнд Kamado лідар сусветнага рынку керамічных грыляў?

Kamado Joe — амерыканская кампанія, вытворчыя базы якой размяшчаюцца ў Кітаі. У аснове вытворчасці керамічных грыляў ў форме яйка ляжаць японскія традыцыі, менавіта ў гэтай краіне на працягу многіх стагоддзяў пяклі хлеб у круглых пячах, за кошт чаго працэс вытворчасці быў хуткім, а гатовыя стравы мелі выдатны густ.

Калі параўноўваць прадукцыю Kamado з аналагічнымі таварамі іншых сусветных брэндаў (Big Green Egg і Primo), якія прадстаўлены на рынку, яе кошт выглядае прывабным. Праблема ў тым, што нашы суайчыннікі нярэдка праводзяць іншыя паралелі, не разумеючы, наколькі разнастайныя магчымасці брэндавага абсталявання. Напрыклад, некарэктна параўноўваць керамічны грыль Kamado з мангалам або традыцыйнай устаноўкай барбекю.

Як працуе керамічны грыль

Перавагі грыля Kamado:

  • гатовыя стравы сакавітыя і духмяныя за кошт формы ўстаноўкі;
  • простае кіраванне, павелічэнне тэмпературы да 400°С;
  • рэжым самаачышчэння сценак абсталявання і рашотак;
  • пажыццёвая гарантыя на кераміку (перадавайце грыль у спадчыну!).

Керамічныя грілі ў форме яйка

Керамічныя грілі Kamado выігрываюць у параўнанні з габарытнымі цаглянымі і металічнымі ўстаноўкамі для гатавання рыбы, мяса, птушкі і агародніны на свежым паветры. Сярод пераваг адзначым надзейнасць, мабільнасць, практычнасць і, вядома, якасць прыгатаванай у керамічнай ёмістасці ежы. Дапушчальны дыяпазон тэмператур дазваляе стамляць (95°С) і абпальваць (400°С), запякаць (140°С) і абсмажваць прадукты. Рэгуляваць тэмпературу можна з дапамогай клапана на накрыўцы.

Дзякуючы круглай форме грыля цёплае паветра размяркоўваецца раўнамерна, прадукты хутка прасмажваюцца, капцяцца, запякаюцца і атрымліваюцца сакавітымі, паколькі ў іх захоўваецца вільгаць. Кураня сярэдняга памеру ў грылі Kamado гатуецца ўсяго 20-30 хвілін. Керамічная аснова жароўні не вылучае таксіны і не паддаецца карозіі.

Спосабы прыгатавання страў у грылях Kamado

 

  • Прамы метад. Варыянт для тых, хто любіць добра прасмажаныя стэйкі. Кавалачкі мяса і рыбы выкладваюць на рашотку, якая размяшчаецца над распаленымі вуглямі. Гэты спосаб таксама выдатна падыдзе для гатавання каўбасак і гародніны.
  • На непрамым агні. Накрыўка грыля шчыльна зачыняецца, вялікія суцэльныя кавалкі мяса, рыбы і птушкі запякаюцца пры высокай тэмпературы. Звонку ўтворыцца прыгожая скарыначка, усярэдзіне мяса сакавітае і мяккае.
  • Гарачае вэнджанне. На грылі выстаўляецца невысокая тэмпература (ад 60 да 100°С). Мяса, грудзінка, рыба, сыр павольна томяцца і дзякуючы насычанаму паху дранкі з розных парод драўніны набываюць непаўторны водар.

Гэта асноўныя метады прыгатавання страў у грылі Kamado, але не будзем забываць, што абсталяванне адкрывае практычна бязмежныя магчымасці для тых, хто любіць здзіўляць блізкіх выдатнай ежай. Піца, плоў, рагу, пірагі, лаваш, запяканкі — прыгатаваць можна ўсё, што заўгодна. Наладжвайце дадатковыя рэжымы і стварайце кулінарныя шэдэўры з задавальненнем.

Агляд керамічных грыляў

Вызначаемся з памерам абсталявання: міні, стандарт, максі

Лінейка керамічных грыляў Kamado прадстаўлена трыма базавымі мадэлямі і шматлікімі мадыфікацыямі, якія нескладана знайсці на рынку Мінска, Масквы і іншых буйных гарадоў. У рэгіёны магчымая дастаўка, так што праблем з набыццём амерыканскага абсталявання няма. Разам з тым, разнастайнасць мадэляў спараджае складанасці пры выбары. Тут дапамогуць парады экспертаў HotBallGrill.

Для невялікай сям'і аптымальны грыль з рашоткамі дыяметрам 46-47 см. Грыля з такім аб'ёмам дастаткова, каб накарміць смачнай ежай 5-6 чалавек. Калі ў хаце рэдка бывае больш гасцей, гэты варыянт аптымальны. Працэс падрыхтоўкі будзе эканамічным. Класічным прадстаўніком з ліку стандартных грыляў брэнда лічыцца Kamado Joe Classic.

Для вялікай кампаніі. Калі вам трэба будзе часта рыхтаваць для вялікай сям'і ці кампаніі, выбірайце максі грылі з дыяметрам рашоткі ад 61 см. Гэтыя ж мадэлі часта набываюць для кафэ і рэстаранаў. Адны з лепшых прадстаўнікоў з ліку максі грыль — Kamado Joe Big Joe.

Міні грылі. Калі вас усяго двое ці трое, выбірайце кампактныя грілі, дыяметр рашоткі якіх 33 см. Малое спажыванне энергіі і хуткі працэс падрыхтоўкі страў — перавагі абсталявання. Добры прадстаўнік такога класса — Kamado Joe Jr.

*ІНН  772880272109

*На правах рэкламы

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Успаміны бортмеханіка верталёта пра Афганістан

Успаміны бортмеханіка верталёта пра Афганістан

У лётнай кніжцы Сяргея Пацкевіча — 970 гадзін налёту.