Запяканка з гарбуза
Спатрэбіцца: гарбуз — 600 г, тварог (пажадана не кіслы) — 200 г, яйкі — 3 шт., манка — 50 г, цукар — да 100 г (на смак і ў залежнасці ад сорту гарбуза).
Гарбуз можна надзерці на буйной тарцы або парэзаць на невялікія кавалачкі. Кладзём яго у каструлю, наліваем трохі вады, каб гарбуз не падгарэў, і тушым да мяккага стану пад накрыўкай, з гатовай масы робім гарбузовае пюрэ.
Змешваем тварог, яйкі, манку і цукар. Невялікімі порцыямі дадаём у тварожную масу гарачае гарбузовае пюрэ.
Атрыманую масу выліваем у форму (дыяметрам 22 см) і ставім у духоўку пры 200 °С прыкладна на 20—25 хвілін да ўтварэння прыгожага залацістага колеру.
Чакаем, пакуль запяканка астыне, пасля чаго перакладваем на блюда і падаём да стала.
Марынаваная мойва
Спатрэбіцца: мойва — 500 г, вада — 350 мл, соль — 2 ч. л., цукар — 1 ч. л., лаўровы ліст — 3 шт., гваздзіка — 3 шт., чорны перац — 10 гарошын, зерне гарчыцы — 3 ч. л., воцат 9-працэнтны — 3 ч. л.
Прыгатаваць марынад: ваду давесці да кіпення, дадаць усе інгрэдыенты, кіпяціць 5 хвілін, астудзіць да пакаёвай тэмпературы.
Рыбу перабраць, памыць. Перакласці ў глыбокую ёмістасць. Заліць марынадам, накрыць і прыняць у халадзільнік на 12 гадзін. Змяшаць змесціва і прыняць яшчэ на суткі. Праз суткі рыба гатовая.
Тапачкі
Простая ідэя для аматараў вязання
Тапкі вяжуцца на двух прутках, пачынаючы з падэшвы. Пруткі № 4. Памер тапак 23 см па даўжыні. Шчыльнасць вязання: 20 вочак на 20 радоў — узор 10 х 10 см.
Падэшва:
Набраць 26 вочак.
1 рад: вязаць усе вочкі вонкавымі, у пачатку і ў канцы дадаць па адным вочку (28 вочак).
2 рад: усе вонкавыя вочкі.
3—16 рады: паўтор радоў 1 і 2 (42 вочкі).
17 рад: вязаць вонкавымі, у пачатку і ў канцы рада правязаць
2 вочкі разам вонкавым
(40 вочак).
18 рад: усе вонкавыя вочкі.
19—32 рады: паўтор радоў 17 і 18 (26 вочак).
Верх:
33 рад: набраць 8 вочак (вочкі пяткі) і вязаць вонкавымі (34 вочкі).
34 рад: усе вочкі вонкавыя, у канцы дадаць 1 вочка (35 вочак).
35 рад: вонкавыя вочкі.
36—48 рад: паўтор радоў 34 і 35 (42 вочкі).
49 рад: закрыць 24 вочкі, рад скончыць вонкавым (18 вочак).
50 рад: вонкавыя вочкі.
51 рад: адваротныя вочкі.
52—56 рады: паўтор радоў 50 і 51 (18 вочак).
57 рад: набраць 24 вочкі і тыя, што былі вязаць вонкавымі (42 вочкі).
58 рад: вонкавыя вочкі, у канцы правязаць 2 разам вонкавым (41 вочка).
59 рад: вонкавы вочкі.
60—73 рад: паўтор радоў 58 і 59 (34 вочкі).
Сшываем і ўпрыгожваем на свой густ!
Раптам спатрэбіцца:
Аўсяная мука супраць плям на замшы
Сальныя плямы, якія нярэдка з'яўляюцца на абутку з замшу, лёгка выдаляюцца з дапамогай аўсянай мукі. Вазьміце крыху мукі і ўтрыце яе ў пляму, пакінуўшы на паўгадзіны. Потым проста пратрыце кавалачкам тканіны.
Наждачная папера супраць слізгацення
Як толькі купілі туфлі з плоскай падэшвай, натрыце іх наждачнай паперай. Такім чынам атрымліваецца абразіўны пласт, які не дасць вам паслізнуцца і зваліцца.
Мерапрыемства праводзіцца на добраахвотнай аснове.
Не выявіць ні секунды абыякавасці.