Вы тут

Парады гаспадыням


Салата «Пяшчотная»

Спатрэбіцца: свежая пекінская капуста — 200 г, кансерваваная кукуруза — 3 ст. л., свежы агурок (сярэдніх памераў) — 1 шт., свежая морква — 1 шт., зубчык часнаку, маянэз, соль — на смак.

Капусту нашаткаваць і паціскаць рукамі. Агурок нарэзаць тонкай саломкай. Моркву надзерці на бурачнай тарцы, зубчык часнаку здрабніць.

Усё змяшаць і заправіць маянэзам, пасаліць пры неабходнасці.

Курыныя катлеты з сырам

Спатрэбіцца: яйкі — 2 шт., курынае філе — 2 шт.; маянэз — 3 ст. л., мука — 50 г, цвёрды сыр — 150 г, пару галінак кропу, соль і перац на смак.

Курынае філе нарэзаць невялікімі кубікамі, змяшаць яго з надзёртым на буйной тарцы сырам і здробненым кропам. Дадаць да філе яйка, маянэз, муку, соль і перац.

Масу, якая атрымалася, паставіць на 2—3 гадзіны ў халадзільнік. Можна нават з вечара падрыхтаваць, а раніцай смажыць катлеты.

Нагрэць патэльню, дадаць алей, выкладваючы лыжкай фарш, смажыць катлеты, як аладкі, з двух бакоў да гатоўнасці.

Калі катлеты гатовыя, выкласці іх на папяровы ручнік, каб пазбавіцца ад лішкаў тлушчу.

Падаваць гарачымі з любімым гарнірам ці соусам.


Сродак для чысткі з апельсінавых скурак

Ліманен, які змяшчаецца ў лупіне цытрусавых, валодае ўласцівасцю чысціць. Таму даволі часта гэтае рэчыва сустракаецца ў складзе натуральных экалагічных сродкаў для ўборкі. Такі сродак мы можам прыгатаваць і самі. Ён называецца апельсінавы воцат.

Спатрэбіцца: паўлітровы слоік; лупіна ад 2—3 вялікіх апельсінаў; бутэлька воцату.

Слоік знутры высцілаем апельсінавымі скуркамі, каб увайшло як мага больш. Затым запаўняем ёмістасць воцатам, пакрываючы скуркі цалкам. Шчыльна закаркоўваем і адпраўляем слоік у цёмнае прахалоднае месца на два тыдні. Потым працэджваем.

Універсальны ачышчальнік гатовы! Перад выкарыстаннем яго разводзяць вадой 50:50. Апельсінавым воцатам можна мыць усё. У спалучэнні са звычайнай харчовай содай ён добра чысціць нават грыль і духоўку.


Догляд за валасамі зімой

У зімовы перыяд валасы найбольш пакутуюць ад частых перападаў тэмператур. Каб іх зберагчы, а таксама падтрымаць здароўе і прыгажосць, прытрымлівайцеся правілаў зімовага догляду за валасамі.

Выпівайце ў дзень каля двух літраў вады для падтрымання водна-солевага балансу.

Сілкуйце і ўмацоўвайце валасы пры дапамозе натуральных масак у хатніх умовах. Для ўмацавання можна зрабіць наступную маску: натрыце на дробнай тарцы невялікую моркву, дадайце да яе 5—6 кропель рыцыны, 1 ч. л. смятаны або вяршкоў, а таксама трохі моцнага чаю. Нанясіце на скуру галавы і валасы на 40 хвілін пад плёнку і ручнік. Змыйце цёплай вадой і шампунем для свайго тыпу валасоў.

Выкарыстанне прасаў, фенаў, плойкі скараціце да мінімуму. Пад уздзеяннем высокіх тэмператур валасы губляюць натуральную прыгажосць, становяцца ломкімі і сухімі. Калі валасы непаслухмяныя, а вы не ўяўляеце, як абысціся без дапаможных прыбораў, выкарыстоўвайце эфектыўны бальзам ці тэрмаабаронны спрэй. Адмоўцеся на час ад заколак і тугіх гумак.

Спецыялісты рэкамендуюць мыць галаву па меры забруджвання. Вада павінна быць цёплай, бо гарачая разбурае і сушыць структуру воласа, правакуючы яшчэ большае выдзяленне сальных залоз. Перад нанясеннем бальзаму, кандыцыянера або маскі злёгку прамакніце валасы ручніком.

Дадайце ў сваё меню арэхі, зяленіва, кісламалочныя прадукты.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Асноўная задача — захаваць біялагічную сям'ю

Асноўная задача — захаваць біялагічную сям'ю

«Звязда» звярнулася па каментарыі аб рэалізацыі Дэкрэта Прэзідэнта № 18 да старшынь профільных камісій абедзвюх палат Нацыянальнага сходу Беларусі.

Грамадства

Аповед жанчыны, якая здолела вярнуць дачку з сацыяльнага прытулку

Аповед жанчыны, якая здолела вярнуць дачку з сацыяльнага прытулку

Жанчыну, якая здолела не толькі вярнуць дзіця з прытулку, але і далей выхоўвае яго, знайсці аказалася не проста. 

Грамадства

Чаму зараз варта далей трымацца ад вадаёмаў?

Чаму зараз варта далей трымацца ад вадаёмаў?

Люты больш нагадвае пазачарговы вясновы месяц.

Грамадства

Якую літаратуру здаюць у букіністычныя крамы?

Якую літаратуру здаюць у букіністычныя крамы?

Калі звычайныя кнігарні працуюць па формуле «кніга — чалавек», то букіністычныя трымаюцца на прынцыпе «людзі — кнігі — людзі».