Спатрэбіцца: мука — 200 г, кефір — 150 мл, маянэз — 100 мл, яйка — 3 шт., сода — 0,5 ч. л., капуста белакачанная — 0,5 кг, морква — 1 шт., соль на смак.
Змяшаць яйкі, кефір, маянэз, соль, соду і муку — атрымліваецца цеста як на аладкі.
Капусту здрабніць і пасмажыць на патэльні з морквай, пасаліць і апырскаць воцатам ці сокам лімона. Калі капуста стане мяккай, начынка гатовая.
Дно формы заслаць паперай або прамазаць алеем і пасыпаць мукой. Выкласці на дно меншую палову цеста, разраўняць. Выкласці роўным пластом капусту, зверху заліць астатнім цестам. Адправіць у папярэдне разагрэтую духоўку, выпякаць да залацістага колеру.
Спатрэбіцца: скумбрыя — 3 шт., цыбуля — 3 шт., соль — 3 ст. л, цукар — 1 ст. л, алей — 130 мл, воцат 9 % — 100 мл, вада — 250 мл, кроп, перац чорны молаты, лаўровы ліст.
Рыбу разабраць, выдаліць галаву, вантробы і чорную плевачку ў брушку.
Нарэзаць. Выкласці ў ёмістасць слой рыбы, пасыпаць сумессю солі і цукру, дадаць крыху молатага перцу, лаўровы ліст. Дадаць слой цыбулі паўколамі, пасыпаць кропам. Далей зноў слой рыбы.
Змяшаць воцат, алей, ваду (кіпячоную, астылую). Заліць гэтай сумессю рыбу, прыняць у халадзільнік. Праз чатыры гадзіны можна каштаваць.
Выбар саджанца для садавода — той момант, значнасць якога складана пераацаніць.
Канцэрт для дзяцей і моладзі, пластычны спектакль Ягора Дружыніна і «Рок-панарама».