Вы тут

Ганчарства ў трэндзе!


У Гараднянскім Цэнтры ганчарства Столінскага раёна экспануюцца партрэты найлепшых вясковых майстроў. Палеская вёска Гарадная захавала сваё спрадвечнае рамяство дзякуючы такім рупліўцам, як Рыгор Кавалька (на фота). Галерэя партрэтаў, якая некалькі гадоў таму стала вынікам мастацкага пленэру, пачынаецца партрэтам менавіта гэтага майстра, і невыпадкова: Рыгор Іосіфавіч — адзін з найстарэйшых гараднянскіх ганчароў (сёлета яму семдзесят восем гадоў) перадае свой багаты вопыт вясковым падлеткам. У прыклад іншым, майстар кожны дзень замешвае гліну, лепіць посуд і абпальвае яго ў печы.

— З дзесяці гадоў я пачаў садзіцца за круг, каб асвоіць патомную прафесію і дапамагаць бацькам зарабляць грошы, — кажа дзядзька Рыгор. — Цяпер іншы час, новыя тэхналогіі, але душа па-ранейшаму просіць узяць гліну ў рукі.


Антоль КЛЯШЧУК, фота аўтара

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Так цёпла, як у першым паўгоддзі, бывае адзін раз у 30 год

Так цёпла, як у першым паўгоддзі, бывае адзін раз у 30 год

За апошнія 30 гадоў у нас у краіне ў параўнанні з нормай 1961—1990 гадоў, якая ўжываецца як апорная пры ацэнцы значэнняў змены клімату, пацяплела на 1,3 градуса.

Грамадства

Ці прапаноўвае прыдарожны сэрвіс беларускую кухню?

Ці прапаноўвае прыдарожны сэрвіс беларускую кухню?

Міністэрства транспарту і камунікацый цяпер распрацоўвае генеральную схему развіцця прыдарожнага сэрвісу да 2025 года.

Грамадства

Гісторыя пра тое, як партызаны пайшлі па соль, а выратавалі дзевяць чалавек

Гісторыя пра тое, як партызаны пайшлі па соль, а выратавалі дзевяць чалавек

Гэты аповед даслаў нам у рэдакцыю наш даўні чытач з Вялікай Бераставіцы Міхаіл Маскальчук.

Грамадства

Што паглядзець у Хоцімску?

Што паглядзець у Хоцімску?

У Хоцімску нават ёсць кола агляду.