Вы тут

Хатняя энцыклапедыя


Шашлык у слоіку, без мангала і вуглёў

Спатрэбіцца: свініна (шыя ці лапатка) — 1,5 кг, цыбуля рэпчатая — 2—3 шт., сок лімона, соль, прыправы для шашлыка.

Мяса прамыць і парэзаць на невялікія кавалачкі. Дадаць соль, спецыі і сок лімона. Цыбулю парэзаць кольцамі і дадаць да мяса. Пакінуць марынавацца на 30 хвілін. Нанізаць на шашлычныя палачкі мяса, чаргуючы з цыбуляй. На дно слоіка пакласці цыбулю, якая засталася, уставіць 4—5 «шампураў». Закрыць слоік фольгай. Важна! Слоік павінен быць сухі звонку. Адпраўляем у халодную духоўку (каб слоік не лопнуў), уключаем на 180—200 °С і гатуем 60—80 хвілін. Адкрываем духоўку, акуратна дастаём слоік, каб пры розніцы тэмператур ён не лопнуў, выкладваем шашлык на талерку і падаём да стала.


Мужчынскі букет

Ядомыя букеты становяцца ўсё больш папулярныя, бо гэта выдатны і арыгінальны падарунак. Варыянтаў ядомых букетаў велізарная колькасць. Набор прадуктаў, якія выкарыстоўваюцца, можа быць самы разнастайны: садавіна, агародніна і нават салодкае.

Спатрэбіцца: перац жоўты балгарскі; перац чылі; каўбаса; сыр «коска»; памідоры чэры; багет; сельдэрэй; часнок; каласкі і кветка; доўгія шпажкі; упаковачная папера; шпагат; атласная стужка.

Разразаем багет. Устаўляем доўгія шпажкі ў хлеб. Калі багет вялікі, то ўстаўляем некалькі шпажак.

Разразаем каўбасу. Устаўляем шпажкі. Той жа прынцып выкарыстоўваем і з сырам. Для такіх букетаў вельмі добра падыходзіць вэнджаны сыр у выглядзе «коскі».

Нанізваем на шпажкі агародніну. Для балгарскага перцу выкарыстоўваем некалькі шпажак. Робім з памідораў чэры «шашлычок» на шпажцы.

Пачынаем зборку букета. Бяром некалькі элементаў і размяшчаем так, каб усе складнікі былі бачныя. Замацоўваем шпагатам.

Паступова дадаём астатнія прадукты, раўнамерна размяркоўваючы іх у букеце. Для таго каб прадукты не засланялі адно аднаго, надаём букету кроплепадобную, трохі выцягнутую форму

Ядомы букет атрымліваецца даволі цяжкі, таму важна добра зафіксаваць усе элементы. Кожны новы элемент у кампазіцыі фіксуе шпагат.

Адразаем упаковачную паперу і складаем яе наўскасяк, такім чынам, каб атрымаўся трыкутнік. Каб упакоўка не «моршчылася», робім унізе невялікі надрэз.

Адразаем два невялікія квадраты з абгортачнай паперы, складаем напалову, робім веер і пры дапамозе скотча ці гумкі фіксуем паперу на букеце.

Завязваем атласнай стужкай у тон.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Час клопату садаводаў: на якія сарты пладовых і ягадных культур варта звярнуць увагу?

Час клопату садаводаў: на якія сарты пладовых і ягадных культур варта звярнуць увагу?

Выбар саджанца для садавода — той момант, значнасць якога складана пераацаніць.

Культура

Чым сёлета будзе здзіўляць наведвальнікаў «Славянскі базар у Віцебску»?

Чым сёлета будзе здзіўляць наведвальнікаў «Славянскі базар у Віцебску»?

Канцэрт для дзяцей і моладзі, пластычны спектакль Ягора Дружыніна і «Рок-панарама».