Кавярні з беларускімі робатамі-барыста адкрыюцца ў Нацыянальным аэрапорце Мінск і ў Кіеве, паведамілі БЕЛТА ў кампаніі-распрацоўніку Rozum Robotics.
У аснове кавярняў ляжыць калабарацыйны робат беларускай вытворчасці. "Дзевяць з дзесяці нашых робатаў пастаўляюцца для працы на прамысловых прадпрыемствах Беларусі і Расіі. Мы вырашылі пачаць паралельны праект з нетыповым прымяненнем нашай прадукцыі", - распавёў дырэктар кампаніі Віктар Хамянок. Было прынята рашэнне распрацаваць не проста рабатызаваны комплекс на аснове аўтаматычных кавамашын, а сумесна з украінскай сеткай кавярняў зрабіць сапраўднага робата-барыста для працы з прафесійным абсталяваннем.
Працэс падрыхтоўкі кавы робатам-барыста выглядае так: рабарука дробніць зерневую каву, затым ўтрамбоўвае яго аптымальным ціскам у кававую таблетку і змяшчае ў спецыяльны партафільтр - холдар. Пасля гэтага ў холдары пад ціскам падаецца вада неабходнай тэмпературы. Акрамя эспрэса ці амерыкана робат умее ўзбіваць з малака пену і рыхтаваць капучына, латэ і флэт уайт.
Першая рабатызаваная кавярня пачне сваю працу ў Кіеве. На першым этапе плануецца запуск не менш за 100 робакаварняў на тэрыторыі Украіны. Таксама ў бліжэйшы час плануецца адкрыць такую кавярню ў Нацыянальным аэрапорце Мінск.
Канцэрт для дзяцей і моладзі, пластычны спектакль Ягора Дружыніна і «Рок-панарама».