Жыхаркі вёскі Радзюкі Шаркаўшчынскага раёна Ганна Іванкіў і Валянціна Абрамава часта ўдзельнічаюць у народных святах і дэманструюць на адкрытым паветры адмысловы мясцовы спосаб прыгатавання бліноў і дранікаў на запаленай калодзе. Дарэчы, гэтыя жанчыны — прыхільніцы захавання традыцыі і папулярызацыі мясцовых страў, удзельніцы вясковага аматарскага клуба нацыянальнай кухні «Груца». Гэтым разам Ганна і Валянціна частавалі дранікамі па-радзюкоўску на Масленіцу ў райцэнтры.
Фота Анатоля КЛЕШЧУКА
А разам з імі навучанне, сацпакет і нават жыллё.
Беларусь — адзін з сусветных лідараў у галіне здабычы і глыбокай перапрацоўкі торфу.
«Мы зацікаўлены, каб да нас прыязджалі».