Спатрэбіцца: харчовая сода — 5 ч. л.; лімонная кіслата — 3 ч. л.; крухмал або мука — 12 ч. л.
У слоік пакладзіце 12 чайных лыжак мукі. Дарэчы, яе можна замяніць на бульбяны крухмал — ён нават даўжэй захоўваецца. І тое, і іншае дадаецца для павелічэння аб'ёму, каб было лягчэй адмяраць гатовы прадукт.
Дадайце 5 лыжак соды і 3 — лімоннай кіслаты (яе лепш папярэдне растаўчы для добрай якасці разрыхляльніка). Шчыльна закрыйце накрыўку і як след патрасіце. Дарэчы, падбярыце такі слоік, каб у ім засталося дастаткова пустога месца. Тады яго змесціва перамяшаецца нашмат хутчэй.
Калі сумесь стане аднастайнай, разрыхляльнік гатовы.
Амаль тысяча дзвесце чалавек сабраліся, каб вырашаць найважнейшыя пытанні развіцця краіны.
Расказаў першы намеснік старшыні Дзяржаўнага камітэта па навуцы і тэхналогіях Рэспублікі Беларусь Дзяніс Каржыцкі.
Як вакцыны выратоўваюць жыцці і чаго можа каштаваць іх ігнараванне?
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.