Вы тут

Сырныя святы пройдуць на Гродзеншчыне 24 жніўня


Піцу-велікан спякуць у аграгарадку Жупраны Ашмянскага раёна падчас свята «Вясковы сыравар», а ў Навагрудку пройдзе квасны марафон на свяце «Хлеб, сыр, квас і добры настрой».


Найбольш актыўныя паўдзельнічаюць у «Сырных паядынках» у Жупранах, паспрабуюць сябе ў «Малочных прыгодах» або «падояць карову». А пакаштаваць і набыць хатнія малако, сыр, масла і разнастайныя тварожныя стравы з каровінага ды казінага малака змогуць абсалютна ўсе. Галоўнай «сырнай разынкай» свята «Вясковы сыравар» стане піца-велікан, якой арганізатары абяцаюць пачаставаць кожнага госця, што прыедзе на свята.

Падчас свята «Хлеб, сыр, квас і добры настрой» у Навагрудку мясцовыя прадпрыемствы на імправізаваных падворках правядуць майстар-класы і цікавыя конкурсы. А пастаянныя ўдзельнікі свята — манахі Свята-Елісееўскага Лаўрышэўскага мужчынскага манастыра — прапануюць сваю выпечку, мёд і травяныя бальзамы.

Гасцей чакаюць забегі с перашкодамі, спаборніцтвы ў лепцы фігурак з цеста, стварэнне караляў з абаранак, віктарыны і навіны пра сыр. На «Рамесным праспекце» можна будзе пакаштаваць і набыць шмат смачнай і карыснай прадукцыі ў сырнай, хлебнай і кваснай зонах.

Ірына СІДАРОК

Выбар рэдакцыі

Культура

Мікалай Пінігін: Каб ведаў як, сам напісаў бы класную сучасную п'есу

Мікалай Пінігін: Каб ведаў як, сам напісаў бы класную сучасную п'есу

На рахунку рэжысёра і мастацкага кіраўніка Купалаўскага тэатра Мікалая Пінігіна больш за семдзесят спектакляў, і па некаторыя з іх хоць зараз ідзі на вуліцу Энгельса. 

Грамадства

Расказваем пра тое, як на Брэстчыне раней гатавалі варэнне і як гэта робяць цяпер

Расказваем пра тое, як на Брэстчыне раней гатавалі варэнне і як гэта робяць цяпер

Аказваецца, у нашых вёсках амаль да другой паловы ХХ стагоддзя не мелі звычкі нарыхтоўваць яго, не ведалі, як варыцца.