Вы тут

Хатняя энцыклапедыя


Катлеткі па-гавайску

Спатрэбіцца: 400 г курынага філе, 150 г кукурузы, 2 салодкія перцы, 1 цыбуліна, 2-3 зубкі часнаку, 1 яйка, 2 ст. л. манкі, 1 ст. л. мукі, 150 г кабачка, 1 невялікая морква, спецыі, соль.

Мяса здрабняем. Дробна наразаем цыбулю, моркву надзіраем на дробнай тарцы. На буйной тарцы надзіраем кабачок і адціскаем сок.

Здрабняем часнок. Перац наразаем не вельмі дробна. Усё добра перамешваем і дадаём кукурузу, яйка, манку, спецыі і соль. Катлеткі абвальваем у муцэ і смажым на ўмераным агні.


Маннік з сухафруктамі

Спатрэбіцца: крупы манныя — 1 шклянка; смятана — 1 шклянка; цукар — 1 шклянка; яйка — 2-3 шт.; сода — 0,25 ч. л.; ванілін — на смак; арэхі грэцкія, разынкі, курага — на смак.

Змяшаць смятану, манку і пакінуць на дзве гадзіны для набракання. Дадаць яйкі, цукар, ванілін, гашаную (воцатам ці кіпенем) соду. Дадаць разынкі, арэхі, курагу (хто што любіць). Дно бляхі прамазаць алеем, выліць цеста. Змясціць у разагрэтую духоўку і запякаць да гатоўнасці (хвілін 40).


Перац, фаршыраваны баклажанамі

Спатрэбіцца на 1-літровы слоік: перац балгарскі (сярэдні) — 5 шт., баклажаны (сярэднія) — 2 шт., кроп — 1 пучок, пятрушка — 1 пучок, часнок (сярэднія галоўкі) — 2 шт, перац духмяны (гарошыны) — 3 шт., лаўровы ліст — 1 шт. Для марынаду: вада — 125 мл, цукар — 50 г, соль — 0,5 ст. л., воцат (9 %) — 25 мл. Алей для смажання.

Балгарскі перац мыем, выдаляем насенне. Адварваем у кіпячай вадзе дзве хвіліны, дастаём і адкладаем убок. Баклажаны чысцім і наразаем уздоўж палоскамі таўшчынёй па 0,5 см.

Абсмажваем палоскі баклажанаў на алеі да залацістага колеру з двух бакоў, трохі прысольваючы. Па неабходнасці падліваем алей. Зяленіва дробна сячом, часнок здрабняем. Старанна змешваем іх. На палоскі баклажанаў выкладваем зяленіва з часнаком і згортваем рулецік. Затым гэтымі рулецікамі начыняем перац. На дно слоіка кладзём лаўровы ліст і духмяны перац-гарошак. Укладваем начынены перац.

Рыхтуем марынад: ваду з цукрам і соллю кіпяцім, дадаём воцат, заліваем перцы і ставім слоікі стэрылізавацца на 20 хвілін. Па заканчэнні стэрылізацыі закатваем і ахінаем да астывання. Закуска выдатна захоўваецца пры пакаёвай тэмпературы.


• «Унутранасці» сумачкі можна прыбраць шчоткай на клейкай аснове.

• Раствор для кантактных лінзаў дапаможа ажывіць туш, якая засохла.

• Жэлейныя цукеркі можна выкарыстаць замест бляску для вуснаў.

• Выкарыстоўвайце гумку для ідэальнага французскага манікюру.

• Сантэхнічнае прымяненне. Абматаная панчохай цеча з абмазкай паверхні цэментным растворам становіцца надзейным выхадам з непрыемнай сітуацыі.

• Падыходзяць калготкі і ў аўтамабільным рамонце. Рэмень генератара, які раптам парваўся ў дарозе, можна з поспехам замяніць капронавай панчохай. На ёй да майстэрні дакладна даедзеце.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Галiна Левіна: Помнiк — не канструктар i не чарцёж, яго трэба перажыць, выпакутаваць

Галiна Левіна: Помнiк — не канструктар i не чарцёж, яго трэба перажыць, выпакутаваць

У архiтэктара Галiны Левiнай — Хатынь, творчая спадчына яе бацькi.

У свеце

Як Еўропа аднаўляецца ад кавiднага ўдару?

Як Еўропа аднаўляецца ад кавiднага ўдару?

Сёлета еўрапейская эканомiка будзе перажываць глыбокую рэцэсiю з-за ўспышкi каранавiруса, нягледзячы на хуткiя i ўсёабдымныя антыкрызiсныя меры як на саюзным, так i на нацыянальным узроўнi.

Эканоміка

Тонкае мастацтва дабрабыту. Складаем сямейны бюджэт разам са спецыялістам Нацбанка

Тонкае мастацтва дабрабыту. Складаем сямейны бюджэт разам са спецыялістам Нацбанка

2020 год паставіў усіх нас перад неабходнасцю дакладна планаваць свае выдаткі.

Калейдаскоп

Вясёлыя гісторыі чытачоў

Вясёлыя гісторыі чытачоў

Класiкаў трэба ведаць…, Быў бы араты, будзе й прыганяты, Па малiну…