Вы тут

Хатняя энцыклапедыя


Катлеткі па-гавайску

Спатрэбіцца: 400 г курынага філе, 150 г кукурузы, 2 салодкія перцы, 1 цыбуліна, 2-3 зубкі часнаку, 1 яйка, 2 ст. л. манкі, 1 ст. л. мукі, 150 г кабачка, 1 невялікая морква, спецыі, соль.

Мяса здрабняем. Дробна наразаем цыбулю, моркву надзіраем на дробнай тарцы. На буйной тарцы надзіраем кабачок і адціскаем сок.

Здрабняем часнок. Перац наразаем не вельмі дробна. Усё добра перамешваем і дадаём кукурузу, яйка, манку, спецыі і соль. Катлеткі абвальваем у муцэ і смажым на ўмераным агні.


Маннік з сухафруктамі

Спатрэбіцца: крупы манныя — 1 шклянка; смятана — 1 шклянка; цукар — 1 шклянка; яйка — 2-3 шт.; сода — 0,25 ч. л.; ванілін — на смак; арэхі грэцкія, разынкі, курага — на смак.

Змяшаць смятану, манку і пакінуць на дзве гадзіны для набракання. Дадаць яйкі, цукар, ванілін, гашаную (воцатам ці кіпенем) соду. Дадаць разынкі, арэхі, курагу (хто што любіць). Дно бляхі прамазаць алеем, выліць цеста. Змясціць у разагрэтую духоўку і запякаць да гатоўнасці (хвілін 40).


Перац, фаршыраваны баклажанамі

Спатрэбіцца на 1-літровы слоік: перац балгарскі (сярэдні) — 5 шт., баклажаны (сярэднія) — 2 шт., кроп — 1 пучок, пятрушка — 1 пучок, часнок (сярэднія галоўкі) — 2 шт, перац духмяны (гарошыны) — 3 шт., лаўровы ліст — 1 шт. Для марынаду: вада — 125 мл, цукар — 50 г, соль — 0,5 ст. л., воцат (9 %) — 25 мл. Алей для смажання.

Балгарскі перац мыем, выдаляем насенне. Адварваем у кіпячай вадзе дзве хвіліны, дастаём і адкладаем убок. Баклажаны чысцім і наразаем уздоўж палоскамі таўшчынёй па 0,5 см.

Абсмажваем палоскі баклажанаў на алеі да залацістага колеру з двух бакоў, трохі прысольваючы. Па неабходнасці падліваем алей. Зяленіва дробна сячом, часнок здрабняем. Старанна змешваем іх. На палоскі баклажанаў выкладваем зяленіва з часнаком і згортваем рулецік. Затым гэтымі рулецікамі начыняем перац. На дно слоіка кладзём лаўровы ліст і духмяны перац-гарошак. Укладваем начынены перац.

Рыхтуем марынад: ваду з цукрам і соллю кіпяцім, дадаём воцат, заліваем перцы і ставім слоікі стэрылізавацца на 20 хвілін. Па заканчэнні стэрылізацыі закатваем і ахінаем да астывання. Закуска выдатна захоўваецца пры пакаёвай тэмпературы.


• «Унутранасці» сумачкі можна прыбраць шчоткай на клейкай аснове.

• Раствор для кантактных лінзаў дапаможа ажывіць туш, якая засохла.

• Жэлейныя цукеркі можна выкарыстаць замест бляску для вуснаў.

• Выкарыстоўвайце гумку для ідэальнага французскага манікюру.

• Сантэхнічнае прымяненне. Абматаная панчохай цеча з абмазкай паверхні цэментным растворам становіцца надзейным выхадам з непрыемнай сітуацыі.

• Падыходзяць калготкі і ў аўтамабільным рамонце. Рэмень генератара, які раптам парваўся ў дарозе, можна з поспехам замяніць капронавай панчохай. На ёй да майстэрні дакладна даедзеце.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Работа па вяртанні імёнаў ахвяр канцлагера Штутгаф не спыняецца

Работа па вяртанні імёнаў ахвяр канцлагера Штутгаф не спыняецца

Імя адбіралі: калі ў рэгістрацыйны барак уваходзіў чалавек, то ўжо з наступных дзвярэй выходзіў нумар.

Жыллё

Як даказаць, што сусед сочыць за вамі, а не за злодзеямі

Як даказаць, што сусед сочыць за вамі, а не за злодзеямі

Падобныя звароты ад фізічных асоб — не рэдкасць.

Грамадства

Якую шкоду могуць прынесці бяскрыўдныя цацкі?

Якую шкоду могуць прынесці бяскрыўдныя цацкі?

У сённяшнім быце немагчыма абысціся без хімічных прадуктаў.

Грамадства

Карэспандэнт «Звязды» высвятляла, чаму так цёмна на асветленых вуліцах Магілёва

Карэспандэнт «Звязды» высвятляла, чаму так цёмна на асветленых вуліцах Магілёва

Вечарам прайсціся ўздоўж цэнтральнай вуліцы Першамайскай у Магілёве адно задавальненне.