Вы тут

​Што можна прыгатаваць з курыных грудак


1. Узяць курыныя грудкі, злёгку адбіць, абмазаць сумессю мёду і маянэзу (прыкладна 2:1, мёду больш) і на тры гадзіны пакінуць. Потым запячы ў духоўцы да гатоўнасці.

2. Зноў жа ўзяць курыныя грудкі, дробна іх нарэзаць, дадаць туды пару лыжак маянэзу, спецыі і паставіць марынавацца ў халадзільнік хвілін на 30—40, а лепш на ноч. Потым лыжкай выкласці ў распалены алей гэтую масу а-ля катлеткі і абсмажыць з двух бакоў.

3. Курынае філе адбіць праз плёнку, паліць лімонным сокам, пасаліць, паперчыць або пасыпаць спецыямі (хто якія любіць), пакласці ў муку, у яйка, зноў у муку і на разагрэтую патэльню з алеем, смажыць на сярэднім агні нядоўга.

4. На змазаную алеем бляху выкласці грудкі, памазаць маянэзам, на кожную пакласці колца памідора і прыкрыць лустачкай сыру. Соль і спецыі на смак. Запякаць да гатоўнасці.

5.У грудках збоку прарэзаць нажом невялікія кішэнькі, пакласці ў кожную палосачку цвёрдага сыру. Пасаліць, паперчыць, абмакнуць ва ўзбітае яйка і паніровачныя сухары, абсмажыць на алеі.

6. Абсмажыць грудкі 5 хвілін у сваім соку, затым дадаць нарэзаныя кубікамі памідоры, потым абсмажаную асобна рэпчатую цыбулю, пасыпаць трохі хмелі-сунелі і папарыць хвілін 15. Затым дадаць здробнены часнок і нарэзанае зяленіва (кроп, кінзу), вытрымаць яшчэ хвілін 10 і гатова!

7. Грудкі парэзаць на невялікія квадраты (прыкладна палову грудкі адзін раз разрэзаць уздоўж і два разы ўпоперак), замарынаваць, напрыклад, у соевым соусе з лыжкай гарчыцы, пятрушкай і часнаком, а можна і проста выкарыстаць соль, спецыі для курыцы або праванскія травы і трохі воцату. Потым кавалачкі абмакнуць ва ўзбітае яйка, абкачаць у сухарах і хутка абсмажыць.

8. Грудкі нафаршыраваць сырам, пакласці ў форму, засыпаць рэзанымі памідорамі, кансерваванымі грыбамі, прыкрыць фольгай і выпякаць хвілін 30—40 пры тэмпературы 180—200 °C.

9. Парэзаць грудкі на кавалачкі, абсмажыць, дадаць ананасавы сок, трошкі патушыць, потым дадаць пару лыжак мукі, добра змешваючы, і крыху пазней дадаць кары. Ну і пасаліць трошкі, вядома.

10. Салата пікантная. Інгрэдыенты: зялёны гарошак 0,5 бляшанкі, марынаваныя агуркі 3-4 штукі (сярэдніх памераў), абсмажаныя шампіньёны (колькасць па жаданні), курыная грудка — 1 штука. Грудку адварыць, зняць скурку. Падзяліць рукамі на кавалачкі ўздоўж валокнаў. Астатнія інгрэдыенты пакрышыць, змяшаць, заправіць маянэзам або аліўкавым алеем па жаданні.

Загаловак у газеце: Хатняя энцыклапедыя

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Сёння распачынае работу УНС у новым статусе

Сёння распачынае работу УНС у новым статусе

Амаль тысяча дзвесце чалавек збяруцца, каб вырашаць найважнейшыя пытанні развіцця краіны. 

Навука

Наколькі эфектыўна працуе сістэма інтэлектуальнай уласнасці?

Наколькі эфектыўна працуе сістэма інтэлектуальнай уласнасці?

Расказаў першы намеснік старшыні Дзяржаўнага камітэта па навуцы і тэхналогіях Рэспублікі Беларусь Дзяніс Каржыцкі.

Здароўе

У Нацыянальны каляндар плануюць уключыць новыя прышчэпкі

У Нацыянальны каляндар плануюць уключыць новыя прышчэпкі

Як вакцыны выратоўваюць жыцці і чаго можа каштаваць іх ігнараванне?

Грамадства

Курс маладога байца для дэпутата

Курс маладога байца для дэпутата

Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.