Вы тут

Сакрэты хлебнага майстэрства


Падчас камандзіроўкі ў Віцебскую вобласць, а менавіта ў гарадскі пасёлак Бешанковічы, мне давялося пакаштаваць мясцовы хлеб — ён здаўся на дзіва смачным, духмяным і пышным. Няцяжка было даведацца, якое прадпрыемства выпякае яго, і нават адшукаць аўтараў — майстроў выпечкі хлебабулачнай прадукцыі ў кандытарскім цэху Бешанковіцкага райспажыўтаварыства.


Вось яны, на гэтым здымку, — Вікторыя Гайдукова і Валянціна Курмель — сціплыя, простыя, але ўлюбёныя ў прафесію, у сваё хлебнае рамяство, з залатымі рукамі людзі. Вікторыя — малады хлебапёк-кандытар, першы год працуе ў цэху, закончыла Віцебскі індустрыяльна-педагагічны каледж. А Валянціна — спецыяліст шостага разраду, працуе больш за трыццаць гадоў. Валянціна Валер'еўна дапамагае сваёй маладой напарніцы авалодаць усімі сакрэтамі справы, працаваць хутка, выконваючы тэхналогію прыгатавання і выпечкі хлебабулачных і кандытарскіх вырабаў.

Анатоль КЛЯШЧУК

Фота аўтара

Выбар рэдакцыі

Культура

Што з нашага парадку дня трапляе ў «афіцыйнае» дакументальнае кіно

Што з нашага парадку дня трапляе ў «афіцыйнае» дакументальнае кіно

Свавольныя традыцыі, постчарнобыльскі рай і камп'ютарныя курсы для пенсіянераў.

Эканоміка

Як наладзіць бізнес у невялікім райцэнтры, дзе няма чыгункі

Як наладзіць бізнес у невялікім райцэнтры, дзе няма чыгункі

Уздзенскі касцёл, які пабудавалі ў канцы ХVІІІ стагоддзя, мясцовыя ўлады не адзін раз спрабавалі прадаць праз электронны аўкцыён, але ахвотных аднавіць помнік архітэктуры не знаходзілася. 

Спорт

«Дзясятае месца — гэта наша памылка». Беларускія гандбалісты не выйшлі ў алімпійскі кваліфікацыйны турнір

«Дзясятае месца — гэта наша памылка». Беларускія гандбалісты не выйшлі ў алімпійскі кваліфікацыйны турнір

У заключным матчы ЧЕ па гандболе зборная Беларусі згуляла ўнічыю з камандай Аўстрыі — 36:36