Вы тут

Сакрэты хлебнага майстэрства


Падчас камандзіроўкі ў Віцебскую вобласць, а менавіта ў гарадскі пасёлак Бешанковічы, мне давялося пакаштаваць мясцовы хлеб — ён здаўся на дзіва смачным, духмяным і пышным. Няцяжка было даведацца, якое прадпрыемства выпякае яго, і нават адшукаць аўтараў — майстроў выпечкі хлебабулачнай прадукцыі ў кандытарскім цэху Бешанковіцкага райспажыўтаварыства.


Вось яны, на гэтым здымку, — Вікторыя Гайдукова і Валянціна Курмель — сціплыя, простыя, але ўлюбёныя ў прафесію, у сваё хлебнае рамяство, з залатымі рукамі людзі. Вікторыя — малады хлебапёк-кандытар, першы год працуе ў цэху, закончыла Віцебскі індустрыяльна-педагагічны каледж. А Валянціна — спецыяліст шостага разраду, працуе больш за трыццаць гадоў. Валянціна Валер'еўна дапамагае сваёй маладой напарніцы авалодаць усімі сакрэтамі справы, працаваць хутка, выконваючы тэхналогію прыгатавання і выпечкі хлебабулачных і кандытарскіх вырабаў.

Анатоль КЛЯШЧУК

Фота аўтара

Выбар рэдакцыі

Культура

Што паглядзець у Нацыянальным мастацкім музеі

Што паглядзець у Нацыянальным мастацкім музеі

Вiдавочна, што пакуль былi зачыненыя музеi, гледачы засумавалi па «жывой» сустрэчы з карцiнамi.

Культура

75 гадоў таму адкрылася першая экспазiцыя музея Янкi Купалы

75 гадоў таму адкрылася першая экспазiцыя музея Янкi Купалы

Давайце з нагоды пачэснага юбiлею пройдземся па залах музея, у кожнай з якiх свае цiкавосткi.