Інфармацыя пра айчынны каньяк «пайшла ў народ» падчас правядзення другога Міжнароднага дэгустацыйнага конкурсу «Залаты келіх». Анансаваны на мерапрыемстве летась напой двухгадовай вытрымкі ўжо прайшоў экспертную дэгустацыю і досыць хутка паступіць у рознічны продаж.
На конкурсе амаль ва ўсіх намінацыях была прадстаўлена інавацыйная беларуская прадукцыя. Сярод яе ўзораў — айчынны гайст і фруктовая гарэлка. «Прарывам можна назваць вытворчасць айчыннага каньяку. Падкрэслю, што гэты напой у прамым сэнсе беларускі — сыравіна і тэхналогіі мясцовыя. Цыкл вытворчасці ад культывацыі вінаграднай лазы да разліву праходзіць у нашай краіне. Якасць беларускіх лікёра-гарэлачных вырабаў высока ацаніла экспертнае журы. У аснове гэтага ў тым ліку цеснае ўзаемадзеянне беларускай навукі і вытворцаў. Налета разлічваем здзівіць прафесійных дэгустатараў яшчэ адной навінкай — віскі прэміум-класа», — адзначыў начальнік аддзела тэхналогій алкагольнай і безалкагольнай прадукцыі НПЦ па харчаванні НАН Беларусі Аляксандр Пушкар.
Наш мясцовы каньяк мае тэрмін вытрымкі да трох гадоў, але захоўваюць яго не ў бочках. Ён настойваецца на дубовай дранцы. Тут ёсць свая рацыя: апошняя хутчэй аддае каньяку свой непаўторны вытанчаны смак. А бочак мы не робім, таму давялося б купляць іх за мяжой, і напой быў бы значна даражэйшы. Палескія вытворцы маюць 70 гектараў вінаграднікаў і ўласны яблыневы сад. Дарэчы, менавіта з яблыкаў тут робяць фруктовую гарэлку з французскай назвай кальвадос.
Міжнародны дэгустацыйны конкурс «Залаты келіх» праходзіць у Мінску другі раз. У ліку ўдзельнікаў — Беларусь, Італія, Кітай, Грузія і Малдова. Сярод прафесійных дэгустатараў быў нават пасол Ізраіля, якога прыемна здзівіла якасць нашай прадукцыі.
Сяргей КУРКАЧ
Прэв'ю: lastmen.ru
Прэв'ю: lastmen.ru
Набор на бюджэтныя месцы павялічыцца.
Колькі ж каштуе гэты важны кампанент здаровага рацыёну зараз?
Не выявіць ні секунды абыякавасці.