"Мінскхлебпрам" будзе фасаваць хлебабулачныя вырабы ў экалагічную папяровую ўпакоўку. Гэта прадугледжана праграмай ўзаемадзеяння канцэрна "Беллеспаперапрам" і прадпрыемства на 2020 год, паведамілі БЕЛТА ў прэс-службе канцэрна.
Выпуск пробных партый упакоўкі і гофраскрыняў пачнецца ўжо ў студзені. Прадукцыя паступіць на тры прадпрыемствы "Мінскхлебпрама": хлебазаводы №2, №3 і "Аўтамат". Па выніках выпрабаванняў у студзені-лютым будуць дадзены заключэнні, пасля чаго плануецца пачаць прамысловую вытворчасць. Масава хлеб у папяровай ўпакоўцы павінен з'явіцца на прылаўках беларускіх крамаў ужо ў сакавіку.
У прэс-службе адзначылі, што ў рэспубліцы прынята стратэгія паэтапнага скарачэння выкарыстання пластыкавай ўпакоўкі, яе замяшчэння экалагічна бяспечнай. Канцэрн "Беллеспаперапрам" актыўна ўключыўся ў гэты працэс. Вытворчыя магутнасці дазваляюць у разы нарасціць аб'ёмы вытворчасці папяровай упакоўкі для розных відаў харчовых прадуктаў - як для прамысловых прадпрыемстваў, так і для рознічнай сеткі.
У рэалізацыі праграмы будуць задзейнічаны ААТ "Светлагорскі ЦКК", ААТ "Папяровая фабрыка "Спартак" і ТАА "Суперпак компані".
Васілеўскія такія: на Зямлі і ў космасе ліхія!
Ідэнтычнасць праз спадчыну.
Беларусь — у тройцы лідараў па захваральнасці.