Вы тут

Хатняя энцыклапедыя


Катлеты з яек

Яечныя катлеты, як і мясныя, добра падыдуць да рознага кшталту гарніраў і салатаў. На смак яны нагадваюць курыныя.

Амлетныя

Спатрэбіцца: яйкі — 6 шт., соль і спецыі — на смак, бульба — 1 шт., рэпчатая цыбуля — 3 шт., батон — 100 г, алей.

Кавалачкі батона замачыць у малацэ або вадзе. Убіць у міску 5 яек. Адно яйка пакінуць для фаршу. Узбіць іх венцам. Дадаць соль і спецыі. Дзве цыбуліны дробна нарэзаць на кубікі і дадаць ва ўзбітыя яйкі. Змяшаць. З яечнай масы спячы амлет і даць яму злёгку астыць. Прапусціць праз мясарубку амлет, намочаны батон, цыбуліну і сырую ачышчаную бульбу. Усе складнікі яечных катлет злучыць, убіць яйка, старанна змяшаць фарш, дасаліць пры неабходнасці. Пасля гэтага можна прыступіць да смажання катлет: нагрэць патэльню з алеем, рукамі, змочанымі вадой, сфарміраваць катлеты і выкласці іх на добра разагрэтую патэльню з алеем. Смажыць да залацістага колеру.

З зяленівам

Спатрэбіцца: яйка — 7 шт., зялёная цыбуля — 20-30 г, манныя крупы — 2 ч. лыжкі, цвёрды сыр — 100 г, кроп — 10 г, пятрушка — 10 г, соль — на смак, чорны молаты перац — на смак, алей.

Адварыць укрутую 6 яек. Пасля астывання ачысціць іх і надзерці на дробнай тарцы. Кроп, пятрушку ды цыбулю дробна нарэзаць нажом. Дадаць зяленіва ў міску з яйкамі. Сыр таксама — на дробнай тарцы, дадаць да астатніх інгрэдыентаў.

Усыпаць манныя крупы. Убіць яйка. Усе інгрэдыенты пасаліць і паперчыць, пасля гэтага змяшаць іх. Яечная катлетная маса павінна атрымацца густая, злёгку ліпкая, але пры гэтым досыць пластычная. З гатовага катлетнага фаршу засталося зляпіць яечныя катлеты і абсмажыць іх у алеі з абодвух бакоў да залацістага колеру.


Кулінарныя хіт­ры­кі

Каб галубцы ў каструлі пры тушэнні не прыгаралі, на дно яе пакладзіце накрыўку меншага, чым у каструлі, дыяметра ручкай уверх. На накрыўку насцяліце капусныя лісты, а на іх — галубцы.

Каб зварыць смачную малочную кашу, трэба памятаць, што крупы з цэлых зярнят (рыс, проса, панцак) у малацэ і разварваюцца павольней, чым у вадзе. Таму іх лепш адварыць у вадзе, а затым, дадаўшы гарачае малако, давесці да гатоўнасці.

Каб атрымаць з лімона больш соку, перад тым як выціснуць, пакладзіце яго ў гарачую ваду на пяць хвілін.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Галiна Левіна: Помнiк — не канструктар i не чарцёж, яго трэба перажыць, выпакутаваць

Галiна Левіна: Помнiк — не канструктар i не чарцёж, яго трэба перажыць, выпакутаваць

У архiтэктара Галiны Левiнай — Хатынь, творчая спадчына яе бацькi.

У свеце

Як Еўропа аднаўляецца ад кавiднага ўдару?

Як Еўропа аднаўляецца ад кавiднага ўдару?

Сёлета еўрапейская эканомiка будзе перажываць глыбокую рэцэсiю з-за ўспышкi каранавiруса, нягледзячы на хуткiя i ўсёабдымныя антыкрызiсныя меры як на саюзным, так i на нацыянальным узроўнi.

Эканоміка

Тонкае мастацтва дабрабыту. Складаем сямейны бюджэт разам са спецыялістам Нацбанка

Тонкае мастацтва дабрабыту. Складаем сямейны бюджэт разам са спецыялістам Нацбанка

2020 год паставіў усіх нас перад неабходнасцю дакладна планаваць свае выдаткі.

Калейдаскоп

Вясёлыя гісторыі чытачоў

Вясёлыя гісторыі чытачоў

Класiкаў трэба ведаць…, Быў бы араты, будзе й прыганяты, Па малiну…