Вы тут

А вы ведалі?


Настурка ў кулінарыі

Гадоў сто таму кветкі настуркі, а таксама яе лісце былі вельмі папулярныя ў кулінарыі. Смак лісця параўноўвалі з крэс-салатай, а доўгая шпора яе венчыка выкарыстоўвалася як салодкая духмяная вострая прыправа. Лісце і кветкі рэзалі і ў звычайную салату.

У Англіі кветкі настуркі дагэтуль кладуць у салаты, на бутэрброды і ў сэндвічы.

Яшчэ з іх гатуюць воцат з вельмі своеасаблівым смакам. Бутоны і маладыя маленькія плады настуркі марынуюць і ўжываюць як вострую прыправу.


Лісце таматаў — абарона ад смаўжоў

Хто вырошчвае памідоры, ведае — пасля фарміравання гронак пладоў лісце пад імі лепш выдаліць. Такога лісця атрымліваецца шмат, і яго можна не выкідваць, а раскладваць пад капустай.

Вы калі-небудзь бачылі, каб смаўжы на таматах елі лісце?

Не, не любяць яны памідораў. Вось гэтак жа абыходзяць сваёй увагай і капусту, якая ад лістоў таматаў агідна для іх пахне.

Ірына ТАМКОВІЧ

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Конкурс прафесiйнага майстэрства WorldSkills Belarus 2020 прайшоў у Мiнску

Конкурс прафесiйнага майстэрства WorldSkills Belarus 2020 прайшоў у Мiнску

Конкурс прафесiйнага майстэрства WorldSkills Belarus 2020 прайшоў у Мiнску ў Індустрыяльным парку «Вялiкi камень» з грандыёзным размахам. 

Культура

У выдавецтве «Мастацкая лiтаратура» выйшла кнiга Аляксандра Радзькова «Мой фiзмат»

У выдавецтве «Мастацкая лiтаратура» выйшла кнiга Аляксандра Радзькова «Мой фiзмат»

Пра калег — настаўнiкаў, старэйшых таварышаў, паплечнiкаў распавядае доктар педагагiчных навук, прафесар матэматыкi, заслужаны дзеяч навукi Рэспублiкi Беларусь.

Грамадства

Тураўскі крыж упершыню будзе прадстаўлены 26 верасня

Тураўскі крыж упершыню будзе прадстаўлены 26 верасня

На свята Узнясення Крыжа Гасподняга, падчас вячэрняй службы ў Мінскім кафедральным саборы.