Арыгінальнае афармленне страў на 23 лютага прыемна парадуе вашых блізкіх ці калег на рабоце. Аформіць стравы і святочны стол, улічваючы ваенную тэматыку, зусім нескладана.
Тут падабрана некалькі варыянтаў афармлення, якія пад сілу кожнаму. Стравы можна аформіць у афіцыйным стылі, напрыклад у выглядзе зоркі. А можна зрабіць і больш забаўнае афармленне. Нават калі вы не збіраецеся накрываць святочны стол, можна арыгінальна аформіць стравы на вячэру.
У выглядзе зоркі
Выкладзіце на блюда салату ў выглядзе зоркі, зверху пасыпце дзёртай морквай або чырвонай ікрой. Лічбы «23» выкласці можна з дапамогай гарошку.
Іншы варыянт «зоркі». Зверху пасыпаць салату чырвонай ікрой або зярнятамі граната. Для афармлення дадаткова можна выкарыстоўваць крабавыя палачкі, аліўкі і іншыя інгрэдыенты.
Аформіць стравы можна ў выглядзе танка, самалёта, кулямёта, ракеты, парашута.
Смешна і прыемна
Такое арыгінальнае афармленне ацэняць многія мужчыны.
Торт «Піўны куфель»
Спатрэбіцца: для каржа: 1,5 шклянкі смятаны; 1,5 шклянкі мукі; 1,5 шклянкі цукру; 2 яйкі; 1 пакуначак разрыхляльніка або 1 чайная лыжка соды. Для крэму: 1 шклянка густой смятаны; 1 шклянка цукру. Акрамя гэтага: печыва бісквітныя палачкі — 10—12 штук; вяршкі для ўзбівання — 200 г, цукар — 100 г, 1 абаранак для ручкі куфля.
Узбіць яйкі з цукрам. Дадаць смятану і соду, узбіць. Затым засыпаць муку, зноў узбіць калатоўкай. Раздымную форму для выпечкі прамазаць маслам, уліць цеста ў форму і выпякаць пры тэмпературы 180 °С 30—40 хвілін. Бісквіт астудзіць і разрэзаць па гарызанталі на дзве часткі.
Зрабіць крэм: змяшаць смятану з цукрам і злёгку ўзбіць да растварэння цукру.
Шклянкай выразаць з бісквіту некалькі кружочкаў (гэта будуць маленькія каржы, з якіх сфарміруецца цыліндр піўнога куфля). Прамазаць іх смятанным крэмам, выкладваючы адзін на адзін, каб атрымаўся высокі міні-торт — аснова будучага куфля.
Бакі торта шчодра абмазаць крэмам і абкласці бісквітнымі палачкамі, шчыльна прыціснуўшы іх да торта так, каб у куфля з'явіўся характэрны рэльефны малюнак. Можна рэгуляваць вышыню куфля, выкарыстоўваючы крошкі ад торта або кавалачкі каржа.
Для ручкі ўставіць у торт абаранку. Пену зрабіць з узбітых з цукрам вяршкоў.
Кулінарныя хітрыкі
Прэв’ю: Pinterest.fr
Выбар саджанца для садавода — той момант, значнасць якога складана пераацаніць.
Канцэрт для дзяцей і моладзі, пластычны спектакль Ягора Дружыніна і «Рок-панарама».