Хлеб у рацыёне можа згубна ўплываць на працу падстраўнікавай залозы. Пра гэта распавёў урач-дыетолаг Аляксей Кавалькоў ў відэа на сваім YouTube-канале, адзначае агенцтва «Мінск-Навіны».
Па словах урача, большая частка людзей не марнуе столькі энергіі, колькі атрымлівае ад ужывання выпечкі: каб «спаліць» з'едзены кавалак, трэба выдаткаваць гадзіну заняткаў спортам.
Пры гэтым, як адзначыў Кавалькоў, у хлебе шмат вугляводаў, якія шкодзяць здароўю больш, чым цукар з-за больш высокага ўзроўню глікемічнага індэкса. Урач падкрэсліў, што гэта руйнуе падстраўнікавую залозу.
Кавалькоў не кажа, што трэба рэзка адмаўляцца ад такой выпечкі, але рэкамендуе ёсць хлеб не часцей двух-трох раз на год.
А разам з імі навучанне, сацпакет і нават жыллё.
Беларусь — адзін з сусветных лідараў у галіне здабычы і глыбокай перапрацоўкі торфу.
«Мы зацікаўлены, каб да нас прыязджалі».