У адкрытым акцыянерным таварыстве «Свярдлоўскі» Жлобінскага раёна на малочнатаварных фермах працуюць некалькі мужчын-дояраў, і адзін з іх — Мікалай Гапонаў (на фота), які па праве лічыцца адным з найлепшых спецыялістаў.
Па-першае, Мікалай Вячаслававіч у сваёй справе трымае высокую планку прафесіянала і дасягае рэкордных надояў, а па-другое, ферма, дзе ён працуе, хоць і не сучасная, не абсталяваная па апошнім слове тэхнікі, але, тым не менш, здае малако экстра-класа, якое ідзе на прыгатаванне элітных сыроў і дзіцячага харчавання.
Фота Анатоля КЛЕШЧУКА
Расказаў першы намеснік старшыні Дзяржаўнага камітэта па навуцы і тэхналогіях Рэспублікі Беларусь Дзяніс Каржыцкі.
Як вакцыны выратоўваюць жыцці і чаго можа каштаваць іх ігнараванне?
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.
Васілеўскія такія: на Зямлі і ў космасе ліхія!