Не трэба злоўжываць смажаным, распавёў анколаг Міхаіл Мяснянкін у гутарцы з Пятым каналам, пішуць РИА Новости.
Медык звярнуў увагу, што рызыку хваробы павялічваюць не канкрэтныя прадукты, а спосаб іх гатавання.
Мяснянкін патлумачыў, што пры жарцы мяса на алеі, напрыклад, у ежы з'яўляюцца канцэрагенныя рэчывы. Рэгулярны прыём ежы, якая змяшчае канцэрагены, пагражае ўтварэнню злаякасных пухлін у вобласці стрававальнай сістэмы, падкрэсліў ён.
Для прадухілення развіцця рака ўрач парэкамендаваў таксама ўстрымлівацца ад празмернага спажывання алкаголю, у якім, на яго думку, зашкальвае колькасць канцэрагенаў.
— Абавязкова трэба выкарыстоўваць у ежу прадукты, якія будуць утрымліваць антыканцэрагенныя рэчывы. Шмат зеляніны, садавіны, гародніны, салатаў, — парэкамендаваў Мяснянкін.
Ён дадаў, што прадукты, у складзе якіх шмат тлушчу, калорый, цукру, могуць выклікаць паталогіі, якія ўскладняюць арганізму барацьбу з анкалагічнымі захворваннямі.
Фіналістка праекта «Акадэмія талентаў» на АНТ — пра творчасць і жыццё.
Амаль тысяча дзвесце чалавек сабраліся, каб вырашаць найважнейшыя пытанні развіцця краіны.
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.