Вы тут

Урач паведаміў, як гатаванне прадуктаў уплывае на развіццё рака


Не трэба злоўжываць смажаным, распавёў анколаг Міхаіл Мяснянкін у гутарцы з Пятым каналам, пішуць РИА Новости.


Фота: pixabay.com

Медык звярнуў увагу, што рызыку хваробы павялічваюць не канкрэтныя прадукты, а спосаб іх гатавання.

Мяснянкін патлумачыў, што пры жарцы мяса на алеі, напрыклад, у ежы з'яўляюцца канцэрагенныя рэчывы. Рэгулярны прыём ежы, якая змяшчае канцэрагены, пагражае ўтварэнню злаякасных пухлін у вобласці стрававальнай сістэмы, падкрэсліў ён.

Для прадухілення развіцця рака ўрач парэкамендаваў таксама ўстрымлівацца ад празмернага спажывання алкаголю, у якім, на яго думку, зашкальвае колькасць канцэрагенаў.

— Абавязкова трэба выкарыстоўваць у ежу прадукты, якія будуць утрымліваць антыканцэрагенныя рэчывы. Шмат зеляніны, садавіны, гародніны, салатаў, — парэкамендаваў Мяснянкін.

Ён дадаў, што прадукты, у складзе якіх шмат тлушчу, калорый, цукру, могуць выклікаць паталогіі, якія ўскладняюць арганізму барацьбу з анкалагічнымі захворваннямі.

Выбар рэдакцыі

Энергетыка

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

А сярод краін ЕАЭС — на першым месцы.

Моладзь

Аліна Чыжык: Музыка павінна выхоўваць

Аліна Чыжык: Музыка павінна выхоўваць

Фіналістка праекта «Акадэмія талентаў» на АНТ — пра творчасць і жыццё.

Грамадства

24 красавіка пачаў работу УНС у новым статусе

24 красавіка пачаў работу УНС у новым статусе

Амаль тысяча дзвесце чалавек сабраліся, каб вырашаць найважнейшыя пытанні развіцця краіны. 

Грамадства

Курс маладога байца для дэпутата

Курс маладога байца для дэпутата

Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.