Урач-дыетолаг, прафесар медыцыны Каліфарнійскага ўніверсітэта Чжаапіна Лі назвала садавіну, якія дапамагаюць знізіць узровень халестэрыну натуральным чынам і падтрымліваюць здароўе сэрца, паведамляе «Медык Форум», перадае Лента.ру.
Перш за ўсё, паніжэнню ўзроўню халестэрыну спрыяюць грушы і яблыкі. Яны з’яўляюцца нізкакаларыйнымі, а таксама не ўтрымліваюць тлушчу і натрыю. Абалонка, якая атрымліваецца пры іх ужыванні, дапамагае ў абароне сэрца шляхам нармалізацыі крывянага ціску. Авакада апынецца не менш карысным для здароўя: навукоўцы высветлілі, што пры штодзённым ужыванні аднаго авакада стабілізуецца ўзровень ліпапратэінаў нізкай шчыльнасці.
Вінаград, у сваю чаргу, аказвае станоўчы ўплыў на кішэчныя бактэрыі, адзначыла дыетолаг. Акрамя таго, вельмі карысна ўжываць кавун, які змяшчае цытрулін і амінакіслату, якая падвышае ўзровень аксіду азоту ў чалавечым арганізме.
Прэв'ю: pixabay.com
У парадку дня — зацвярджэнне Канцэпцыі нацбяспекі і Ваеннай дактрыны.
Фіналістка праекта «Акадэмія талентаў» на АНТ — пра творчасць і жыццё.
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.