У праваслаўных набліжаецца светлае свята Уваскрэсення Хрыстова або Вялікдзень. Асноўныя стравы святочнага стала — гэта куліч, яйкі і тварожная пасха. Не кажучы ўжо аб багацці страў пасля выхаду з Вялікага посту. Як быць, каб і ў гэты дзень выконваць баланс у харчаванні і не пакутаваць потым тыдзень строгімі абмежаваннямі? Парадамі падзялілася ўрач-гігіеніст Мінскага абласнога цэнтра гігіены, эпідэміялогіі і грамадскага здароўя Інга Фядоткава.
І, вядома, Вялікдзень — гэта яшчэ адна нагода прысвяціць час блізкім і любімым.
Алена КРАВЕЦ
Расказаў першы намеснік старшыні Дзяржаўнага камітэта па навуцы і тэхналогіях Рэспублікі Беларусь Дзяніс Каржыцкі.
Як вакцыны выратоўваюць жыцці і чаго можа каштаваць іх ігнараванне?
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.
Васілеўскія такія: на Зямлі і ў космасе ліхія!