З мэтай адраджэння і папулярызацыі кулінарных традыцый рэгіёна аддзел інфармацыйна-бібліяграфічнай работы Магілёўскай абласной бібліятэкі імя У.Леніна стварыў фактаграфічную базу даных «Гастранамічны турызм».
— Сапраўдным аматарам падарожжаў сёння ўжо мала жывапіснай прыроды і мясцовых славутасцяў, ім цікава і нацыянальная кухня, — адзначыла намеснік дырэктара па асноўнай дзейнасці Вольга Чумакова. — Замежных турыстаў прываблівае знаёмства са стравамі народнай кухні, спосабамі іх прыгатавання, народным застольным этыкетам. Зараз уся гэта інфармацыя ёсць на нашым сайце.
У зборы матэрыялаў удзельнічалі ўсе бібліятэкі вобласці, работа вялася на працягу мінулага года. Рэсурс уключае тэкставы матэрыял, фатаграфіі і рэцэпты больш за 200 аўтэнтычных страў. Інфармацыя сістэматызавана па пяці раздзелах — «Спадчына», «Літаратурная гастраномія», «Гастрафэсты. Аграсядзібы», «Брэнды», «Рэцэпты». Напрыклад, у раздзеле «Народная мудрасць» сабраны прыказкі і прымаўкі аб розных стравах беларускай кухні. А ў «Літаратурнай гастраноміі» вытрымкі з твораў беларускіх класікаў, дзе апісваюцца беларускія нацыянальныя стравы і рэцэпты іх прыгатавання.
Пры стварэнні інфармацыйнага рэсурсу выкарыстаўваліся дакументы з фондаў самой бібліятэкі, а таксама матэрыялы з адкрытых крыніц сеткі Інтэрнэт.
Нэлі ЗІГУЛЯ
Фіналістка праекта «Акадэмія талентаў» на АНТ — пра творчасць і жыццё.
Амаль тысяча дзвесце чалавек сабраліся, каб вырашаць найважнейшыя пытанні развіцця краіны.
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.