Жыхары сталічнага Партызанскага раёна сустракалі сакавік сапраўдным кірмашом, які на днях адбыўся на бульвары Трактарабудаўнікоў.
На латках — прысмакі, каўбасы, кумпячкі, скрынкі, набітыя агароднінай, а перад імі — чэргі патэнцыйных пакупнікоў. Прадаўцы, якія прыехалі на кірмаш з розных куткоў Беларусі, не паспяваюць адысці ад прылаўка, каб абнавіць торбы, як чуюць адразу наўздагон чарговае пытанне ад мінакоў.
— Гандаль ідзе сапраўды добра! — трымаючы ў руках ланцужок каўбасак, кажа Валянціна Архіпава, прадавец Пастаўскага раённага спажывецкага таварыства, якая ўжо не першы раз прыязджае працаваць на кірмаш у сталіцу. — Прадаём і мяса, і сыры, і малочныя вырабы. Людзі забіраюць з прылаўкаў літаральна ўсё.
Не праціснуцца было і да палаткі кандытарскай фабрыкі «Чырвоны харчавік». Мінчукі не проста параўноўвалі кошты розных відаў вядомага ўсім беларусам бабруйскага зефіру, але і з веданнем справы абмяркоўвалі смак разнастайных гатункаў.
Хапала людзей і каля імправізаванай пляцоўкі, дзе не толькі нагадвалі пра будучыя выбары ў мясцовыя Саветы дэпутатаў, але і адбыўся невялічкі канцэрт.
— Кожны год у Мінску адбываецца шмат кірмашоў. Цэнтральная пляцоўка для нашага раёна вось тут — на бульвары Трактарабудаўнікоў, — кажа Уладзімір Зубрык, намеснік кіраўніка адміністрацыі Партызанскага раёна. — Гэта вельмі зручнае месца, і дзякуючы метро на наш кірмаш могуць прыехаць жыхары з розных куткоў сталіцы. Прадукцыя ёсць ва ўсіх прадпрыемстваў і яе, безумоўна, трэба рэалізоўваць. Мы даём ім такую магчымасць. Усім вядома, што на кірмашы могуць і кошты мяняцца, можна і таргавацца. У краме, вядома, так не зробіш, аднак тут гэта цалкам верагодна. Сёлета гэта першы наш кірмаш. Але мы плануем праводзіць падобныя мерапрыемствы ў раёне і надалей.
Тарас ШЧЫРЫ.
Два дні былі насычаны ўнікальнымі выставамі, карыснымі праектамі і інтэрактыўнымі пляцоўкамі.
«Нашы работы — жывыя, з энергетыкай любові і дабра».
Галоўная мэта дзяржавы сёння — інтэграваць чалавека з інваліднасцю ў грамадства.