Кішэчныя бактэрыі, расшчапляючы шакалад, вызваляюць супрацьзапаленчыя злучэнні. Але гэта робяць толькі карысныя бактэрыі накшталт малочнакіслых і біфідабактэрый. Для іх шакалад — сапраўднае свята і выдатная крыніца пажыўных рэчываў, піша The Sydney Mornіng Herald. Супрацьзапаленчыя злучэнні памяншаюць запаленне ў сардэчна-сасудзістых тканках, надоўга зніжаючы рызыку інсульту.
Супрацоўнікі Універсітэта Луізіяны пратэсціравалі тры какава-парашкі. Высветлілася: антыаксіданты-паліфенолы і клятчатка з парашку дрэнна ператраўляюцца і ўсмоктваюцца. Але калі яны даходзілі да тоўстай кішкі, карысныя бактэрыі ўступалі ў гульню.
Клятчатка ферментуецца, а вялікія поліфенольныя палімеры ператвараюцца ў больш дробныя малекулы, якія лягчэй паглынаюцца. Менавіта гэтыя палімеры праяўляюць супрацьзапаленчую актыўнасць. Каб адчуць на сабе ўсе «плюсы» какавы, дастаткова за дзень спажываць па дзве чайныя лыжкі. Але звычайная плітка шакаладу, якая змяшчае цукар і малако, на жаль, прынясе толькі лішнія кілаграмы.
Канцэрт для дзяцей і моладзі, пластычны спектакль Ягора Дружыніна і «Рок-панарама».
Выбар саджанца для садавода — той момант, значнасць якога складана пераацаніць.
Актрыса НАДТ імя М. Горкага — пра шлях да сцэны і натхненне.
Тата і мама — два самыя важныя чалавекі ў жыцці кожнага дзіцяці.