Куфаль піва пасля працы ці келіх шампанскага падчас афіцыйнага прыёму дапамагае супрацоўніку раскрыцца перад калегам і абазначыць свой характар. Гэта можа аказацца карысным у сумеснай бізнес-практыцы. Як піша Dіе Wеlt, да такой высновы прыйшлі даследчыкі з універсітэта Дзюсельдорфа. У малых дозах алкаголь, паводле слоў даследчыкаў, растарможвае і прыадхінае «заслону» асобы. «Здагадка пра тое, што «сацыяльная выпіўка» надае ўпэўненасці і служыць натхняльным інструментам, дапамагае зразумець, чаму ўмеранае ўжыванне алкаголю ў бізнес-асяроддзі атрымала такое шырокае распаўсюджванне ў многіх краінах», — гаворыцца ў выніковай частцы даследавання. Працадаўцу важна даведацца як мага больш пра патэнцыйнага супрацоўніка, апошняму таксама важна зразумець, якім можа аказацца яго бос. Таму «прыняць па чарцы падчас гутаркі» можа быць карысным для справы, зрабілі выснову навукоўцы. «Спажыванне алкаголю прымушае людзей ненаўмысна гаварыць праўду. Невялікая «рабочая» выпіўка можа паслужыць добрым прыёмам у сацыяльных кантактах», — робяць выснову аўтары.
Шматмільярдны бізнес ні перад чым не спыняецца, у тым ліку не шкадуе здароўя людзей.
«Нават калі б не было медаля, з Парыжа я б ехаў самым шчаслівым».
Пенсіі працоўным — без абмежаванняў, дадатковая падтрымка — сем’ям.
Хто і як павінен вызначаць дух беларускага кіно?