Вы тут

Кож­ны від чаю ка­рыс­ны па-свой­му


Так, зя­лё­ны чай змя­шчае вя­лі­кую коль­касць га­ла­ту эпі­га­ла­ка­тэ­хі­на. Гэ­тае рэ­чы­ва спры­яе пра­фі­лак­ты­цы роз­ных ты­паў ра­ку (ра­ку ма­ча­во­га пу­зы­ра, ма­лоч­най за­ло­зы, лёг­кіх, страў­ні­ка), а так­са­ма хва­ро­бы Аль­цгей­ме­ра. Акра­мя та­го, яно спры­яе зні­жэн­ню стрэ­су і спаль­ван­ню тлу­шчу. Зя­лё­ны чай лі­чыц­ца леп­шым пры па­ху­дан­ні. Чор­ны чай змя­шчае вя­лі­кую коль­касць ка­фе­і­ну. Роз­ныя да­сле­да­ван­ні па­ка­за­лі, што гэ­ты сорт чаю зні­жае ры­зы­ку ін­суль­ту, а так­са­ма эфек­тыў­ны для ачы­шчэн­ня лёг­кіх ад так­сі­наў у кур­цоў. Яшчэ адзін «ды­е­тыч­ны» чай — кі­тай­скі ўлун — спры­яе вы­вя­дзен­ню трыг­лі­цэ­ры­даў і, та­кім чы­нам, так­са­ма доб­ра да­па­ма­гае ў зні­жэн­ні ва­гі. Бе­лы чай — адзін з тых, якія пад­вяр­га­юц­ца мі­ні­маль­най апра­цоў­цы, та­му ён мае вы­со­кі ўзро­вень ан­ты­ак­сі­дан­таў. Яны пра­ду­хі­ля­юць па­шко­джан­не кле­так сва­бод­ны­мі ра­ды­ка­ла­мі. Дзя­ку­ю­чы гэ­та­му рэ­гу­ляр­нае ўжы­ван­не бе­ла­га чаю да­па­ма­гае зні­зіць ры­зы­ку раз­віц­ця ра­ку. Акра­мя та­го, гэ­ты сорт да­па­ма­гае нар­ма­лі­за­ваць кры­вя­ны ціск і зні­зіць уз­ро­вень ха­лес­тэ­ры­ну. Пу­эр так­са­ма ка­рыс­ны пры праб­ле­мах з ха­лес­тэ­ры­нам. Акра­мя та­го, ён даб­ра­твор­на ўплы­вае на псі­хіч­нае зда­роўе.

Выбар рэдакцыі

Жыллёвы «квадрат» ва ўласнасць

Жыллёвы «квадрат» ва ўласнасць

У апошнія гады колькасць чаргавікоў істотна памяншаецца

Калейдаскоп

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Для Блізнятаў падзеі на гэтым тыдні складуцца на іх карысць.