Пад вакуумнай упакоўкай звычайных прадуктаў харчавання могуць знаходзіцца смяротна небяспечныя бактэрыі. Да такой высновы прыйшлі спецыялісты Тэхнічнага ўніверсітэта Даніі. Яны высветлілі: чвэрць пацыентаў, якія заразіліся бактэрыямі з ліку тых, што жывуць пад вакуумнай упакоўкай, знаходзяцца ў групе павышанай рызыкі смерці. Сутнасць у тым, што ва ўмовах адсутнасці кіслароду патагены — Lіsterіa monocytogens — могуць станавіцца асабліва агрэсіўнымі. Паводле слоў навукоўцаў, з гэтага пункту гледжання небяспечныя малако, марожанае, сыр, мяса, паўфабрыкаты, рыба і агародніна. Таму прадуктаў у вакуумнай упакоўцы па магчымасці лепш пазбягаць.
Цырымонія адкрыцця XXX Мінскага міжнароднага кінафестывалю «Лістапад» прайшла 1 лістапада ў Палацы Рэспублікі.
Для Блізнятаў падзеі на гэтым тыдні складуцца на іх карысць.
Эксперты адказалі на распаўсюджаныя пытанні аб зменах у пенсіённым забеспячэнні.