Падчас запарвання бружмелю вылучаюцца малекулы, якія дапамагаюць змагацца з вірусам грыпу, піша Thе Tеlеgrарh. Эксперыменты з мышамі паказалі: такі напой можа быць эфектыўным супраць некалькіх штамаў грыпу, якія ў апошнія гады нярэдка траплялі ў цэнтр увагі медыкаў і СМІ.
У іх ліку H1N1 і птушыны грып H5N1. Навукоўцы Нанкінскага ўніверсітэта Кітая параўноўваюць напой з «пеніцылінам для вірусаў». Трэба сказаць, што адвар бружмелю на працягу стагоддзяў п'юць у Кітаі менавіта для лячэння грыпу. Даследаванне даказвае правільнасць такога падыходу. Сакрэт крыецца ў малекуле МІR 2911. Яна пранікае ў крывацёк, тканкі лёгкіх і прыгнятае актыўнасць вірусу. Адбываецца гэта за кошт блакавання двух генаў, якія вірусы выкарыстоўваюць для размнажэння.
А разам з імі навучанне, сацпакет і нават жыллё.
Беларусь — адзін з сусветных лідараў у галіне здабычы і глыбокай перапрацоўкі торфу.
«Мы зацікаўлены, каб да нас прыязджалі».