Вы тут

Шкодная ежа прыводзіць да раку ў маладых людзей


У бліжэйшыя 20 гадоў варта чакаць небывалага павелічэння колькасці людзей 20–49 гадоў з ракам кішэчніка. І віной усяму нездаровае харчаванне. Як паказалі даследаванні, шакалад, печыва, пірожныя і газіроўка павышаюць рызыку раку. Таксама небяспечныя апрацаваныя мясныя прадукты накшталт бекону, сасісак. Самымі частымі сімптомамі раку кішэчніка з'яўляюцца кроў у стуле, парушэнні стрававання і спазмы, піша Thе Dаіlу Mаіl. Такім чынам, паводле статыстыкі, самае значнае павелічэнне захворвання (1,99%) адзначаецца ў групе асоб 20–34 гадоў. А да 2020 года паказчык можа дасягнуць 37,8%, да 2030 — 90%. Пры гэтым у групе асоб, старэйшых за 50 гадоў, паказчыкі, наадварот, зменшацца да 2020 года на 23,2%, а да 2030 — на 41,1%.

Выбар рэдакцыі

Калейдаскоп

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Стральцам на гэтым тыдні не трэба пераацэньваць сваіх магчымасцяў.

Гандаль

Кандытарскія вырабы — брэнд беларускай харчовай прамысловасці

Кандытарскія вырабы — брэнд беларускай харчовай прамысловасці

Напярэдадні Міжнароднага сімпозіума кандытараў эксперты расказалі аб планах і перспектывах кандытарскай галіны.

Сям'я і дэмаграфія

Святлана Клачкова: Чым больш дзяцей, тым больш любові

Святлана Клачкова: Чым больш дзяцей, тым больш любові

Як жа шматдзетная сям’я спраўляецца з хатнімі клопатамі?