Вы тут

Шкодная ежа прыводзіць да раку ў маладых людзей


У бліжэйшыя 20 гадоў варта чакаць небывалага павелічэння колькасці людзей 20–49 гадоў з ракам кішэчніка. І віной усяму нездаровае харчаванне. Як паказалі даследаванні, шакалад, печыва, пірожныя і газіроўка павышаюць рызыку раку. Таксама небяспечныя апрацаваныя мясныя прадукты накшталт бекону, сасісак. Самымі частымі сімптомамі раку кішэчніка з'яўляюцца кроў у стуле, парушэнні стрававання і спазмы, піша Thе Dаіlу Mаіl. Такім чынам, паводле статыстыкі, самае значнае павелічэнне захворвання (1,99%) адзначаецца ў групе асоб 20–34 гадоў. А да 2020 года паказчык можа дасягнуць 37,8%, да 2030 — 90%. Пры гэтым у групе асоб, старэйшых за 50 гадоў, паказчыкі, наадварот, зменшацца да 2020 года на 23,2%, а да 2030 — на 41,1%.

Выбар рэдакцыі

Гараскоп

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

У пачатку тыдня да Ракаў могуць падступна падкрасціся трывогі і сумневы.

Здароўе

Як працуюць санаторныя школы-інтэрнаты для дзяцей, хворых на скаліёз?

Як працуюць санаторныя школы-інтэрнаты для дзяцей, хворых на скаліёз?

Па статыстыцы на пяць хворых дзяўчынак прыходзіцца толькі адзін хлопчык.

Рэгіёны

У якіх ўмовах працавалі медыкі ў гады вайны?

У якіх ўмовах працавалі медыкі ў гады вайны?

Подзвіг ваенурачоў адлюстроўвае выстава Брэсцкага абласнога краязнаўчага музея.

Грамадства

Што трэба ведаць тым, хто адпачывае каля вадаёмаў

Што трэба ведаць тым, хто адпачывае каля вадаёмаў

Нават пры наяўнасці на пляжы ратавальнай станцыі не варта грэбаваць элементарнымі правіламі бяспекі.