Вы тут

Шкодная ежа прыводзіць да раку ў маладых людзей


У бліжэйшыя 20 гадоў варта чакаць небывалага павелічэння колькасці людзей 20–49 гадоў з ракам кішэчніка. І віной усяму нездаровае харчаванне. Як паказалі даследаванні, шакалад, печыва, пірожныя і газіроўка павышаюць рызыку раку. Таксама небяспечныя апрацаваныя мясныя прадукты накшталт бекону, сасісак. Самымі частымі сімптомамі раку кішэчніка з'яўляюцца кроў у стуле, парушэнні стрававання і спазмы, піша Thе Dаіlу Mаіl. Такім чынам, паводле статыстыкі, самае значнае павелічэнне захворвання (1,99%) адзначаецца ў групе асоб 20–34 гадоў. А да 2020 года паказчык можа дасягнуць 37,8%, да 2030 — 90%. Пры гэтым у групе асоб, старэйшых за 50 гадоў, паказчыкі, наадварот, зменшацца да 2020 года на 23,2%, а да 2030 — на 41,1%.

Выбар рэдакцыі

Культура

Стасся Корсак: «Заставайцеся індывідуальнымі»

Стасся Корсак: «Заставайцеся індывідуальнымі»

Юная артыстка, якая арганічна падае сябе ў розных вобразах і жанрах. 

Жыллё

Па якіх крытэрыях дамы ўваходзяць у праграму па капрамонце?

Па якіх крытэрыях дамы ўваходзяць у праграму па капрамонце?

Пра ўсе тонкасці правядзення капітальнага рамонту расказалі спецыялісты.