Вы тут

Тры кубкі чаю ў дзень — ключ да рэальнай абароны ад дыябету


Два даследаванні — японскіх і амерыканскіх навукоўцаў — паказалі: чорны чай зніжае ўзровень цукру (перадае Thе Dаіlу Mаіl). Спецыялісты, праўда, вывучалі не сам напой, а экстракты чорнага чаю.

4-28

Аказалася, яны выдатна рэгулююць цукар. Даследчыкі з Універсітэта Фрэмінгама вылучылі з заваркі вялікую колькасць антыаксідантаў. Усе яны блакіравалі энзімы, якія павышаюць цукар пасля ўжывання ў ежу вугляводаў. Японскія навукоўцы замарожвалі пудравы экстракт лісця чорнага чаю. І ён гэтак жа ўплываў на энзімы. Што важна, малако, якое дабаўлялі ў чай, не перашкаджала раслінным рэчывам працаваць — глюкоза не ўтваралася ў целе. Гэта ідэальнае рашэнне пры дыябеце 2-га тыпу. Дарэчы, раней на прыкладзе амаль 300 000 чалавек было даказана: 3-4 кубкі чаю ў дзень давалі 25-працэнтнае зніжэнне рызыкі дыябету 2-га тыпу.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Захаваць. Нельга знесці

Захаваць. Нельга знесці

Знакі прыпынку нарэшце расстаўлены.

Калейдаскоп

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Стральцам на гэтым тыдні не трэба пераацэньваць сваіх магчымасцяў.