Салодкія газаваныя напоі небяспечныя для здароўя. У гэтым няма сумневаў. Іх не раз абвінавачвалі ў правакаванні атлусцення, бо ў газіроўцы ўтрымліваюцца велізарныя порцыі цукру. Аднак зараз спецыялісты Нью-Ёркскага інстытута заяўляюць, што газіроўка здольна выклікаць развіццё анкалагічных захворванняў (перадае Thе Jеwіsh Tіmеs).
Высветлілася: вуглякіслы газ, якім насычаюць напой, негатыўна ўплывае на стан мозга. Чым часцей чалавек п'е газіроўку, тым вышэйшая рызыка раку мозга. Больш за тое, вуглякіслы газ, па словах навукоўцаў, адмоўна адбіваецца на кагнітыўным стане мозга ўвогуле — ключавыя працэсы запавольваюцца або зусім тармозяцца. Яшчэ газіроўка небяспечная праз утрыманне канцэрагену — 4-метылімідазолу. Гэта вельмі шкодны пабочны прадукт карамельнага фарбавальніка. Навукоўцы ўжо спрабавалі паўплываць на вытворцаў газіроўкі, але тыя так і не адмовіліся ад яго.
Фіналістка праекта «Акадэмія талентаў» на АНТ — пра творчасць і жыццё.
Амаль тысяча дзвесце чалавек сабраліся, каб вырашаць найважнейшыя пытанні развіцця краіны.
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.