Вы тут

З чаго зрабіць угнаенні для агарода?


Даўно даказаны той факт, што для добрага росту і развіцця раслін карысней гною можа быць толькі «зялёнае» ўгнаенне. Акрамя таго, што яно не саступае апошняму па ўтрыманні карысных рэчываў і мікраэлементаў і практычна нічога не каштуе, яно яшчэ і абсалютна даступнае — як кажуць, заўсёды пад рукамі.

У агароднікаў, якія трымаюць у сваёй гаспадарцы птушак і жывёл, вядома, гной заўсёды ёсць. А што рабіць тым, у каго няма такой магчымасці? У гэтым выпадку найлепшымі памочнікамі па ўгнаенні глебы будуць раслінныя рэшткі і харчовыя адходы з кухні.

Бананавыя пачастункі для таматаў і перцаў

Бананавыя скуркі будуць ідэальным угнаеннем для маладой расады таматаў і перцаў. Іх можна нарыхтоўваць на працягу ўсёй зімы, высушваючы на батарэі, у выніку чаго яны змогуць захавацца да самай вясны. За 2-3 дні да высадкі названых культур на пастаяннае месца замачыце скуркі ў вадзе, каб яны трохі размякчыліся, а падчас перасадкі пакладзіце па 2 штукі ў лунку пад кожную расліну, прысыпце сталовай лыжкай попелу, а пасля накрыйце невялікім слоем зямлі і смела «перасяляйце» расаду.

Бульбяны ласунак для капусты

Бульбу, прызначаную для ўгнаення, перад выкарыстаннем ачысціце, каб выключыць верагоднасць далейшага прарастання, пасля чаго пакладзіце яе ў лунку і пачынайце высаджваць расаду. У хуткім часе бульбачка пачне гніць, у выніку чаго каранёвая сістэма расліны атрымае ўсе карысныя элементы, неабходныя для харчавання і нармальнага развіцця капусты.

Яечны пачастунак для агароднінных культур

Выдатнай падкормкай для падрослай расады з'яўляецца настой з яечнай шкарлупіны. Робіцца ён проста: трохлітровы слоік на 2/3 запаўняем шкарлупінай і да рыльца заліваем адстаялай вадой. Тры дні чакаем, пасля чаго вадкасць зліваем і паліваем ёю расліны. Так адну і тую ж шкарлупіну у слоіку можна заліваць да трох разоў. Акрамя гэтага, дабаўляйце здробненую яечную шкарлупіну або парашок з яе ў лункі пад расліны.

Добрымі ўгнаеннямі для маладых раслін з'яўляюцца і разнастайныя вадкія падкормкі, асноўнымі кампанентамі якіх з'яўляюцца не толькі раслінныя рэшткі, але і чэрствы хлеб, скіслае малако з кефірам і нават зацукраванае варэнне.

Падкормкі з крапівы

У пачатку лета, калі маладой крапівы дастаткова, збярыце і напоўніце ёю любую ёмістасць (бочку, вядро), потым заліце вадой і пакіньце, каб пачаўся працэс закісання. Праз пяць дзён змесціва пачне пузырыцца, значыць, падкормка гатова. Працадзіце настой, развядзіце яго вадой у суадносінах 1:10 і выкарыстоўвайце для паліву раслін хоць кожны тыдзень, калі, вядома, не лянуецеся. Дарэчы, выкідаць «адпрацаваную» крапіву не варта — яна будзе ідэальным сродкам для мульчыравання маладых дрэў.

Настой па прынцыпе ЭМ-тэхналогій

Напоўніце бочку такімі карыснымі раслінамі, як дзьмухавец, падбел, падтыннік, крапіва і г.д., заліце вадой і дабаўце 1 л пракіслага малака, кефіру, сыроваткі або непатрэбнага варэння. Пасля гэтага, каб выключыць доступ паветра, накрыйце яе поліэтыленам, і праз тыдзень ваш ЭМ-настой будзе гатовы. Працадзіце яго, развядзіце ў вадзе з разліку 1:10 і выкарыстоўвайце падчас паліву раслін.

Выбар рэдакцыі

Калейдаскоп

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Шалям засталося прыкласці зусім няшмат намаганняў, каб жаданая мэта была дасягнута.

Грамадства

Камандзір вядзе за сабой

Камандзір вядзе за сабой

Пяцікурснік Полацкага дзяржаўнага ўніверсітэта імя Е. Полацкай быў удастоены ганаровага звання «Чалавек года Віцебшчыны — 2023».

Моладзь

Вераніка Цубікава: Натхняюся жаданнем дзяліцца

Вераніка Цубікава: Натхняюся жаданнем дзяліцца

Яе песні займаюць першыя радкі ў музычных чартах краіны, пастаянна гучаць на радыё і тэлебачанні.