Вы тут

Салаты на навагодні стол


Французская салата з апельсінам і авакада

12-11

Спатрэбіцца: 300 г зялёнага салатнага лісця, 1 апельсін, 1 авакада, палова галоўкі рэпчатай цыбулі, 4 ст. лыжкі віннага воцату (можна замяніць яблычным або сталовым 5%), 1 ст. лыжка мёду, 120 мл алею, жменя здробненага міндалю, соль, папрыка — на смак.

Апельсін разбіраем на долькі, наразаем іх тонкімі скрылікамі. Гэтаксама наразаем авакада і цыбулю. Змешваем лісце салаты, авакада, апельсін і цыбулю. Адпраўляем нарыхтоўку ў халадзільнік, накрыўшы харчовай плёнкай. Для запраўкі ў асобным посудзе старанна змешваем інгрэдыенты: воцат, мёд, алей, соль, папрыку. Калі запраўкі атрымаецца шмат, астатнюю частку можна выкарыстоўваць для іншай стравы. Запраўляць салату лепш непасрэдна перад падачай, зверху пасыпаць арэшкамі.

Салата з Ніцы

12-12

Спатрэбіцца: 4 курыныя філе, 250 г свежамарожанай зялёнай фасолі, 4 яйкі, 50 г маслін без костачкі, 150 г памідораў чэры, 100 г зеляніны рукалы, 3 ст. лыжкі аліўкавага алею, 2 ч. лыжкі зярнёнай гарчыцы, 1 ст. лыжка лімоннага соку,
2 зубчыкі часнаку.

Курынае філе адварваем. Астуджаем і наразаем кавалачкамі шырынёй 1,5 см. Булён не выліваем! Робім запраўку. Часнок здрабняем. Узбіваем алей з гарчыцай, часнаком і лімонным сокам. У курыным булёне адварваем фасолю да мяккасці на працягу 6-7 хвілін. Адкідаем яе на друшляк. Яйкі зварыць «у мяшочку» — 5-6 хвілін. Абліць халоднай вадой, ачысціць ад шкарлупіны і разрэзаць напалову. Масліны рэжам кружочкамі. Памідоры разразаем на палоўкі. Злучаем рукалу, фасолю і памідоры, дабаўляем палову запраўкі, перамешваем. Выкладаем на блюда. Зверху раскладаем кавалачкі курыцы, масліны, палоўкі яек. Паліваем пакінутай запраўкай.

Выбар рэдакцыі

Калейдаскоп

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Казярогам важна на гэтым тыдні скончыць неадкладную справу, якая ўжо даўно не дае спакою.

Здароўе

Як вясной алергікам аблегчыць сваё жыццё?

Як вясной алергікам аблегчыць сваё жыццё?

Некалькі парад ад урача-інфекцыяніста.