Вы тут

Магіляўчанка пакарыла журы салодкімі работамі на ФУД ШОУ


— На конкурсе я вельмі перажывала, — прызнаецца кандытар Наталля Шарай. Канкурэнцыя была вялізная! У Маскве сабраліся найлепшыя кулінары з сарака краін свету. Да гэтага часу не магу паверыць, што Гран-пры ўручылі мне!

18-21-1

На «кулінарную феерыю» Наталля прывезла работы з пасцілажу, шакаладу і салёнага цеста. Асабліва ўсіх ўразіла незвычайная скульптура Бабы-ягі.

— Мая казачная гераіня зусім не жудасная, якой яе звычайна малююць у народных казках. Яна модная і сучасная. Я прыбрала яе ў ажурную, экстравагантную сукенку, «абула» ў модныя басаножкі на высозных абцасах і зрабіла ёй класную прычоску. Ад маёй шакаладнай бабусі не адыходзілі! Здзіўляюся, як яна яшчэ не растала ад мігацення фотаўспышак, — з усмешкай кажа Наталля.

Дарэчы, са скульптурай нічога не здарылася. Яна ўжо вярнулася на радзіму, у Магілёў, і сёння ўсе ахвотныя могуць палюбавацца ёю ў фірменнай краме кампаніі «Дамачай», што на вуліцы Касманаўтаў, 39. Шкада, што да горада на Дняпры не даехалі яшчэ дзве конкурсныя работы — сукенкі «Лістапад» і «Снежань», якія ўдзельнічалі ў модным феерычным дэфіле «12 месяцаў».

18-22-1

— Нам трэба было незвычайна аздобіць уборы ад вядомага мадэльера-дызайнера Каці Андзяржанавай. За некалькі гадзін на сукенках расцвілі велізарныя экзатычныя бутоны з пасты, цукру і жэлаціну. Кветкі атрымаліся лёгкія і паветраныя, даводзілася ўсё рабіць з ювелірнай дакладнасцю! Самае галоўнае, што ўбранне было ядомае.

Але ажурныя кветкі так ніхто і не паспытаў: дызайнеры своечасова схавалі салодкія ўборы. Дарэчы, для Наталлі маскоўскае Гран-пры не стала першай узнагародай. Яе кулінарнае майстэрства ўжо не раз высока ацэньвалі ў розных міжнародных конкурсах. У скарбонцы таленавітай магіляўчанкі захоўваюцца тры залатыя медалі за яе шакаладныя шэдэўры. Напрыклад, адзін Наталля заваявала на Сусветным кулінарным кубку ў Люксембургу. У аснове яе 50-кілаграмовай кандытарскай кампазіцыі быў шакаладны фермер. А вакол яго — дзівосны восеньскі антураж: вазок з новым ураджаем, гарбузы і вялікія сланечнікі. Фермер быў апрануты ў стыльны клятчасты касцюм, на яго галаве красаваўся цыліндр, з-пад якога выбівалася капа рудых валасоў.

18-23-1

— Гэтую работу да конкурсу я давезла не зусім цэлай. Галоўны герой па дарозе... страціў сваю галаву. Але за тры гадзіны я яго падрамантавала. Нягледзячы на такую непрыемную акалічнасць, работа атрымала добрыя балы і водгукі.

Наталля часта раз'язджае па замежных краінах са сваімі кулінарнымі шэдэўрамі. Але ж асноўнае месца яе працы — у булачна-кандытарскай кампаніі «Дамачай». Заказаў у кулінарнай каралевы хоць адбаўляй!

Хрысціна Хілько

 

Загаловак у газеце: Магіляўчанка пакарыла сусветных кандытараў сваімі салодкімі работамі на фестывалі ФУД ШОУ

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Захаваць. Нельга знесці

Захаваць. Нельга знесці

Знакі прыпынку нарэшце расстаўлены.

Калейдаскоп

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Стральцам на гэтым тыдні не трэба пераацэньваць сваіх магчымасцяў.