- 1 шкл. журавін
- 0,5 шкл. цукру
- 1 л вады
1. Журавіны перабраць, памыць, размяць драўляным таўкачыкам у керамічным або шкляным посудзе і адціснуць сок.
2. Дадаць крыху гатаванай вады і працадзіць.
3. Жамерыны заліць вадой, закіпяціць і працадзіць.
4. У адвар усыпаць цукар, давесці да кіпення, астудзіць, перамяшаць са свежым сокам.
- 150 г брусніц
- 120 г цукру
- 1 л вады
1. Ягады перабраць, памыць, размяць драўляным таўкачыкам у керамічным або шкляным посудзе і адціснуць сок.
2. Жамерыны заліць гарачай вадой і кіпяціць пяць хвілін.
3. Адвар працадзіць, усыпаць цукар, перамяшаць, давесці да кіпення, астудзіць.
4. Цяпер самы час дадаць сюды свежы, раней адціснуты сок і вытрымаць напой адзін або два дні.
- 400 г салодкага міндалю
- некалькі арэхаў горкага міндалю
- 1,2 л вады
- цукар па смаку
1. Чатырыста грам салодкага міндалю і некалькі арэхаў горкага міндалю моцна растаўчы, заліць трыма шклянкамі вады і адціснуць адзін раз праз сурвэтку.
2. Потым зноў патаўчы міндаль і другі раз адціснуць, заліўшы яшчэ трыма шклянкамі вады.
3. Засаладзіць і падаць вельмі халодным.
На 5 стаканаў негустога кісялю спатрэбіцца:
- 20-30 г крухмалу
- пучок чаранкоў рэвеню
- 6-8 ст лыжак цукру
1. Чаранкі памыць, пачысціць ад ружовай абалонкі (калі яна загрубела), пакрышыць на невялікія кавалачкі, усыпаць цукар і зварыць.
2. Развесці крухмал у халоднай гатаванай вадзе і ўліць у гарачы кампот, перамяшаць і крыху паварыць.
3. Гатовы кісель разліць у кубкі.
4. Калі хочаце, каб кісель атрымаўся густы, то крухмалу на гэту колькасць вады павінна быць 60-80 г.
Друкуецца ў часопісе "Алеся"
Выбар саджанца для садавода — той момант, значнасць якога складана пераацаніць.
Канцэрт для дзяцей і моладзі, пластычны спектакль Ягора Дружыніна і «Рок-панарама».